Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Οι πρώην Μοναχές των Αγίων Πάντων έκαναν μήνυση την Αρχιεπισκοπή



Κυριακή, 22 Μαρτίου, 2020


Οι δύο Μοναχές ηγουμένη Φωτεινή και αδελφή Θεονύμφη της Μονής των Αγίων Πάντων στο Calverton Νέας Υόρκης. Φωτογραφία Facebook.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι δύο πρώην μοναχές από την Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων στην πόλη Galveston της Νέας Υόρκης έκαναν μήνυση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πνευματικό τους πατέρα Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού του Μπρούκλιν.
Την είδηση  της μήνυσης έβγαλε η Αμερικανική εφημερίδα «Νιου Γιορκ Ποστ» (New York Post) το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του Αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μακρή είχε αποκαλύψει αρχικά ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 15 Ιανουαρίου του 2018 όταν είχε εγκαταλείψει ξαφνικά την κοινότητα του του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν και είχε εξαφανιστεί.
Οι δύο πρώην μοναχές της Μονής των Αγίων Πάντων Φωτεινή 38 ετών η οποία ήταν ηγουμένη και το κατά κόσμον όνομα της ήταν Elizabeth Brandenburg και η Θεονύμφη 37 ετών κατά κόσμον Μαρία Καλλή, σύμφωνα με την «Νιου Γιορκ Ποστ» αιτιάζουν σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Αρχιμανδρίτη Μακρή από τα χρόνια των σπουδών τους στο Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή στη Βοστώνη.
Αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο στηρίζεται στη μήνυση πως «όταν ήταν στη Σχολή όπου ο Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Μακρής ήταν διευθυντής της φοιτητικής ζωής ανάγκασε την Φωτεινή να παντρευτεί κάποιον άνδρα ο οποίος της κακοποιούσε σεξουαλικά».
Η Elizabeth Brandenburg (Φωτεινή) είπε ακόμα πως ο σύζυγός της την απειλούσε συχνά και μάλιστα μία φορά που κρατούσε ένα μαχαίρι στο λαιμό της, ενώ μία άλλη φορά απειλούσε να την σκοτώσει και να πετάξει το πτώμα της».
Σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα της «Νιου Γιορκ Ποστ» ο Αρχιμανδρίτης Μακρής εξέδωσε το διαζύγιο διότι την προόριζε να γίνει μοναχή στο Μοναστήρι των Αγίων Πάντων. Οι δύο μοναχές αιτιάζουν ότι επί μία δεκαετία αντιμετώπιζαν τα φλερτ και τα ακατάλληλα αγγίγματα του Αρχιμανδρίτη Μακρή, ενώ όταν παραπονέθηκαν εκδιώχθηκαν από την Εκκλησία τους και αναγκάσθηκαν να φύγουν εκτός πολιτείας. Ισχυρίζονται με περιγραφικό τρόπο το πως ο Αρχιμανδρίτης Μακρής επιδιδόταν σε ακατάλληλες συμπεριφορές, τις οποίες δεν αναφέρομε εδώ από σεβασμό στην Εκκλησία και την ιεροσύνη.
Εφυγαν από το μοναστήρι και τη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2018. Εν τω μεταξύ ο π. Μακρής είχε απομακρυνθεί για μερικούς μήνες από την κοινότητα του Τιμίου Σταυρού Μπρούκλιν αλλά επανήλθε και πάλι επί Αρχιεπισκοπίας του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.
Σήμερα οι πρώην μοναχές ζουν στο Μισούρι όπου έχουν εταιρία με το όνομα White Field Farms παραγωγής σαπουνιών και κεριών και οι οποίες προσλαμβάνουν υπαλλήλους οι οποίες έχουν επιβιώσει από εμπορία γυναικών το γνωστό sex trafficking.

Ο π. Γεράσιμος Μακρής. Φωτογραφία αρχείου: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή είπε πως δεν ανέχεται σεξουαλική παρενόχληση ή παρενόχληση σε χώρο εργασίας και πως η δικαιοσύνη θα επικρατήσει». Ο π. Μακρής δεν επέστρεψε το μήνυμα της εφημερίδα για σχόλιο, αλλά το 2018 είχε δηλώσει στη «Νιου Γιορκ Ποστ» πως «δεν τις ενόχλησα ποτέ…αυτό που λέγω είναι ότι οι γυναίκες υπερβάλλουν τα πράγματα».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου