Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Σε κατάσταση «εθνικής καταστροφής» σκέφτεται να κηρύξει ο Τραμπ τις ΗΠΑ


shutterstock_1157861293-thumb-large
Πέμπτη, 12 Μαρτίου, 2020

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εθνικής καταστροφής προκειμένου να απελευθερώσει κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν στη λήψη μέτρων εκ μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ανέφερε χθες βράδυ σε διάγγελμα προς τον Αμερικάνικο λαό ενώ διέταξε ότι ματαιώνονται όλες η επισκέψεις από και προς Ευρώπη για ένα μήνα, πλιν Μεγάλης Βρετανίας
Έτσι με την κήρυξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα μπορούσαν να εκταμιευθούν έως και 40 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή άμεσης βοήθειας, σύμφωνα με το Politico.
Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον Τζέι Ίνσλι απαγόρευσε σήμερα τις συγκεντρώσεις άνω των 250 ανθρώπων και είπε ότι ενδέχεται να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει την εξάπλωση του Covid-19 στην πολιτεία, που καταγράφει τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ.
Η απαγόρευση των συγκεντρώσεων εφαρμόζεται στις κομητείες Κινγκ, Σνοχόμις και Πιρς στην περιοχή του Σιάτλ και αφορά αθλητικές εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξήγησε ο Ίνσλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η πολιτεία της Ουάσινγκτον καταγράφει πάνω από το 25% των 1.000 και πλέον κρουσμάτων στις ΗΠΑ και σχεδόν όλους τους θανάτους στη χώρα.
«Οι αποφάσεις που θα λάβουμε τις επόμενες ημέρες θα είναι βαθιά δυσάρεστες όσον αφορά τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας», επισήμανε ο Ίνσλι.
Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Καπιτώλιο ενδέχεται να κλείσει για τους επισκέπτες ώστε να αποτραπεί η διάδοση του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο δεύτερος τη τάξει Δημοκρατικός στη Βουλή των Αντιπροσώπων Στένι Χόγιερ.
Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ γνωστοποιούν ότι παρακολουθούν στενά την εξάπλωση του Covid-19 και λαμβάνουν τα «κατάλληλα μέτρα» για να εγγυηθούν την ασφάλεια και την υγεία του προσωπικού τους, είπε σήμερα στο Ρόιτερς ένας αξιωματούχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.
Η κοινότητα των μυστικών υπηρεσιών «θα συνεχίσει να διασφαλίζει ότι η αποστολή της θα συνεχιστεί αδιάλειπτα» τόνισε ο αξιωματούχος.
Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών καταμετρούν σήμερα 987 κρούσματα του νέου κορονοϊού, καταγράφοντας αύξηση 291 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον προηγούμενο απολογισμό του, ενώ ο αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί στους 29.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, κρούσματα έχουν αναφερθεί σε 38 πολιτείες των ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου