Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 7 Μαρτίου 2020

Ώρες ευθύνης…

Λεωνίδας Βαρουξής
Ο νομός μας και οι πολίτες του ζουν δύσκολες ώρες.
Και επειδή η ειλικρίνεια είναι η συντομότερη οδός  προς την αλήθεια, όλοι γνωρίζουμε πως  τα πράγματα θα γίνουν (γίνονται ήδη) ακόμη δυσκολότερα.
Ο Νομός μας νοσεί.
Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία της ζωής κάθε κατοίκου του, ενώ η κοινή λογική επιβάλλει ειδικό ενδιαφέρον για όσους έχουν ήδη νοσήσει.
Τις ώρες αυτές, όλοι οι θεσμικοί οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των πολιτών.
Για την επίτευξή του πλέον επωφελούς αποτελέσματος για τους Ηλείους πολίτες πρέπει, καταρχήν, να υπάρξει συνεχής και γόνιμη συνεργασία Αρχών και Μέσων Ενημέρωσης.
Η «επαιτεία» για την ενημέρωση του Ηλείου πολίτη, είναι ανάρμοστη, απαράδεκτη και κατακριτέα (διότι δυστυχώς αυτό συμβαίνει μέχρι σήμερα).
Η ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας, τον  ΕΟΔΥ, την 6η ΥΠΕ, τα Νοσοκομεία Ηλείας και Αχαΐας πρέπει να είναι διαυγής, έγκαιρη και έγκυρη.
Διαφορετικά θα βρουν πεδίον της δόξης λαμπρό οι «μπαχαλάκηδες» κονδυλοφόροι και κάθε είδους … αναρμόδιοι, για να σκορπίσουν πανικό και να επιφέρουν καίριο πλήγμα στην ήδη πάσχουσα τοπική κοινωνία.
Η ενημέρωση των υγειονομικών αρχών,  ως εκ τούτου, πρέπει να είναι ταχεία  και πλήρης.
Πρέπει να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των Ηλείων ταξιδιωτών που συμμετείχαν στο ταξίδι αναψυχής,  που μετεξελίχθηκε  σε δοκιμασία ψυχής και σώματος.
Να γίνει επίσης καταγραφή της οικογενειακής κατάστασης του καθενός,  καθώς και ιατρικός έλεγχος εκάστου εξ αυτών και επιπρόσθετα και πολύ σημαντικό να γίνει λεπτομερής «χαρτογράφηση» επαφών καθενός  ασθενούς εντός του νομού Ηλείας.
Αποτελεί υπέρτατη ευθύνη του Υπουργείου Υγείας να επέμβει έγκαιρα για να εφαρμοστούν τα παραπάνω,  ώστε να απομακρύνει τον κίνδυνο ανεξέλεγκτου «πολλαπλασιασμού» του φαινομένου και να επέλθει βαθμιαία «διαίρεση» και ύφεσή του.
Η Ηλεία μας νοσεί.
Νοσεί παράλληλα και η τοπική οικονομία…
Ο κοινωνικός ιστός κινδυνεύει να διαρραγεί αμετάκλητα και ανεπανόρθωτα.
Όπως λοιπόν, δικαίως μέχρι σήμερα, σπεύδει το κράτος να στηρίξει πληγείσες περιοχές από διάφορες αιτίες, το ίδιο πρέπει να γίνει και για τον δοκιμαζόμενο άλλη μια φορά Νομό μας.
Μέτρα στήριξης της τοπικής αγοράς –  όσον αφορά πχ. τις εισφορές, ΦΠΑ των επαγγελματιών και να ληφθεί επιτέλους μια γενναία απόφαση για το …ταλανιζόμενο και ουδέποτε ρυθμιζόμενο μέγιστο θέμα των κόκκινων δανείων –  αποτελούν πρώτιστη επιταγή του πολιτικού κόσμου της Ηλείας.
Ας ενωθούν όλοι λοιπόν και ας στηρίξουν τους πολίτες και την αγορά της Ηλείας.
Εμάς εκπροσωπούν άλλωστε και ως εκ τούτου τα συμφέροντα των πολιτών πρέπει να αποτελούν το πρώτιστο μέλημά τους.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου