Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

«Συγγενείς αποχαιρετούν τους μελλοθάνατους μέσω βίντεοκλήσης» – Συγκλονίζει Ιταλίδα γιατρός

Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2020Παγκόσμια συγκίνηση προκαλεί η διευθύντρια του νοσοκομείου San Carlo Borromeo στο Μιλάνο. 

Η γιατρός Φραντσέσκα Κοντελάρο, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορονοϊού, έχει ζήσει συγκλονιστικές στιγμές. Είδε ανθρώπους να πεθαίνουν στα χέρια της από τον κορονοϊό και μελλοθάνατους να ζητούν να αποχαιρετίσουν συγγενείς τους μέσα από βιντεοκλήσεις.
«Οι ασθενείς με κορονοϊό που συνειδητοποιούν πως δεν έχουν άλλο χρόνο ζωής μας παρακαλούν να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους. Αυτό είναι το πιο δραματικό. Να βλέπεις τους ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, χωρίς να μπορούν να ακουμπήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μας παρακαλούν να αποχαιρετήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Il Giornale.
«Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το διαισθάνονται», πρόσθεσε. «Έχουν διαύγεια πνεύματος. Δεν χάνουν τις αισθήσεις τους. Είναι σαν να πνίγονται. Το νιώθουν αυτοί και εμείς το καταλαβαίνουμε. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή», συνέχισε.
Οι περισσότεροι από τους 16.000 που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι – και συχνά ο μόνος τρόπος να τους αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω τηλεφωνικής κλήσης βίντεο, αναφέρει.

«Αποχαιρέτησε την εγγονή της από το κινητό»

«Έβγαλα το τηλέφωνο και έκανα βιντεοκλήση με το κινητό μου. Δεν υπήρχε πολύς χρόνος για μία γιαγιά που μου ζήτησε να μιλήσει για τελευταία φορά στην εγγονή της. Είπαν “αντίο”. Μετά από λίγο “έφυγε”», είπε σοκαρισμένη η Καντελάρο. Με 15.133 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις από την Παρασκευή το βράδυ – και περισσότερους από 1.016 θανάτους – η Ιταλία παραμένει σε καραντίνα. Είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου