Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ξεκίνησε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τετάρτη, 11 Μαρτίου, 2020


Ο αμερικανικός στρατός άρχισε να αποσύρεται σήμερα από δύο βάσεις στο Αφγανιστάν, μία εκ των οποίων βρίσκεται σε περιοχή προπύργιο των Ταλιμπάν, καθώς αρχίζει να τίθεται σε εφαρμογή το πρώτο σκέλος της ιστορικής συμφωνίας που υπέγραψαν στις 29 Φεβρουαρίου οι αντάρτες με τις ΗΠΑ με στόχο να τερματιστεί ο πόλεμος στη χώρα που διαρκεί 18 χρόνια.
Οι βάσεις αυτές βρίσκονται στη Λάσκαρ Γα, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ, μεγάλο μέρος της οποίας ελέγχεται από τους Ταλιμπάν και στην επαρχία Χεράτ, διευκρίνισε Αμερικανός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Βάσει της συμφωνίας ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν θα πρέπει να μειωθεί από 12.000 με 13.000 που είναι τώρα σε 8.600 ως τα μέσα Ιουλίου.
Πέντε από τις περίπου 20 βάσεις που διαθέτουν οι ΗΠΑ στη χώρα θα εκκενωθούν.
Οι Ταλιμπάν στέλνουν οχήματα για να παραλάβουν τους μαχητές τους
Στο μεταξύ οι Ταλιμπάν έστειλαν οχήματα για τους μαχητές τους που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι από την αφγανική κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, ενώ τόνισαν ότι είναι έτοιμοι να τιμήσουν τη δική τους πλευρά της συμφωνία και να παραδώσουν τους πάνα από 1.000 αιχμαλώτους που κρατούν.
Ο Αφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι πρόκειται να εκδώσει διάταγμα για την απελευθέρωση αυτή την εβδομάδα τουλάχιστον 1.000 Ταλιμπάν που κρατούνται σε αφγανικές φυλακές, ανοίγοντας τον δρόμο για τις άμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ανταρτών και της Καμπούλ.
Ανώτερο στέλεχος των Ταλιμπάν στη Ντόχα δήλωσε ότι έχουν σταλεί οχήματα σε περιοχή κοντά στη φυλακή Μπαγκράμ προκειμένου να παραλάβουν όσους απελευθερωθούν.
Ο ίδιος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι αντάρτες έχουν οριστικοποιήσει τις διευθετήσεις για την απελευθέρωση 1.000 δικών τους κρατούμενων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου