Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Η Ιταλία κλείνει όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια λόγω κορωνοϊού


Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2020



Ανθρωποι περπατούν μπροστά από τον Καθεδρικό του Μιλάνου φορώντας μάσκες. (AP Photo/Luca Bruno)
ΡΩΜΗ. Σε έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό προχωρά η Ιταλία, η οποία κλείνει όλα τα πανεπιστήμια και τα σχολεία της χώρας μέχρι τα μέσα Μαρτίου.
Το μέτρο, όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, θα αρχίσει να εφαρμόζεται από σήμερα, ενώ τα μαθήματα στη Λιγουρία, τη Λομβαρδία, το Πιεμόντε, το Μάρκε και την Εμίλια Ρομάνα -τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό- είχαν ήδη ανασταλεί μέχρι την Κυριακή. Το κλείσιμο που αποφασίστηκε χθες θα αφορά μέχρι τα μέσα Μαρτίου, εν αναμονή της νέας αξιολόγησης της εξέλιξης της λοίμωξης.
Σύμφωνα με το ANSA, η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε με το Υπουργικό του Συμβούλιο. Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Lucia Azzolina, πάντως, δήλωσε ότι η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια σε ολόκληρη τη χώρα μέχρι τα μέσα Μαρτίου -που μεταδόθηκε από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων «Ansa» και άλλα τοπικά Μέσα- δεν έχει ακόμη ληφθεί, αλλά θα αποφασιστεί «τις επόμενες ώρες».
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάθε τρόπο να περιορίσει την εξάπλωση του ιού μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία.
Να σημειωθεί ότι μέσα σε 24 ώρες κατέληξαν 27 άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό στην Ιταλία στους 79, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.263, ανάμεσά τους και ένα νεογέννητο μωρό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε προχθές το βράδυ στη δημοσιότητα ο επίτροπος Δημόσιας Υγείας, Αντζελο Μπορέλι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.263 κρούσματα κορωνοϊού, μια αύξηση 428 ατόμων σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και 79 νεκροί, 27 περισσότεροι. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα 160 άτομα που θεραπεύτηκαν.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου