Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

«Εξαφανίστηκαν» οι τουρίστες από την Ολυμπία – Στο 80% οι ακυρώσεις..


Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2020


‘Ωρα τώρα να πάνε να δουλέψουν και στα χωράφια τους που τα άφησαν ακαλλιέργητα και έγιναν δάση.  Άσε που έχουν δύο τιμές, η μία τιμή είναι όταν μιλάς Ελληνικά και η άλλη όταν μιλάς άλλη γλώσσα!  Μας συνέβη αρκετές φορές στα μαγαζιά της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στο ξενοδοχείο!

Τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, λίγες μέρες πριν και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοΐού στην Ευρώπη αλλά και στην περιοχή μας..

Χθες η εικόνα της  αγοράς  της Ολυμπίας θύμιζε στην κυριολεξία…. έρημη πόλη, με καταστήματα κλειστά αλλά και την παντελή έλλειψη τουριστών.
Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός ότι για προληπτικούς λόγους το Μουσείο αλλά και ο Αρχαιολογικός Χώρος παρέμειναν κλειστοί.
Όλη αυτή η κατάσταση, έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία τόσο στους εμπόρους όσο και στους ξενοδόχους  της πόλης, οι οποίοι βλέπουν την έναρξη της  τουριστικής  χρονιάς να εξελίσσεται σε   πραγματικό «εφιάλτη», με απρόβλεπτες για όλους συνέπειες.
ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
Ο φόβος του ιού έχει προκαλέσει ακυρώσεις στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των τουριστών, που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 80%.
Δυστυχώς η απαγόρευση των σχολικών εκδρομών από χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία έχει επιφέρει πραγματική οικονομική ασφυξία στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ενώ είχαν προετοιμαστεί για την έναρξη της τουριστικής περιόδου αντί για τουρίστες βλέπουν τις ειδοποιήσεις των ακυρώσεων να φτάνει την μία μετά την άλλη.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν αν  η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία θα είναι απρόβλεπτες.
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΦΗ 
Δυστυχώς όμως οι ακυρώσεις των αφίξεων συνεχίζονται και για την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου.
Τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν δεχτεί ακυρώσεις τόσο από τις  αποστολές των αδελφοποιημένων πόλεων που θα συμμετείχαν στην Τελετή, όσο και από επισκέπτες που ήθελαν να συνδυάσουν την επίσκεψη τους στην Ολυμπία με το γεγονός αυτό.
Όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Συλλόγου Βασίλης Τυλιγάδας « ίσως θα είναι η  πρώτη φορά που σε Τελετή Αφής τα ξενοδοχεία της πόλης θα είναι άδεια….».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Αυτό που ζητούν όλοι είναι η Πολιτεία να ενδιαφερθεί για το σημαντικό αυτό θέμα που διαγράφεται με την συνέχιση του να προκαλεί ίσως καταστροφικές συνέπειες σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού, όχι μόνο στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στο σύνολο της χώρας.
Για τον λόγο αυτό τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και ο εμπορικός σύλλογος ετοιμάζουν επιστολές προς τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να ζητήσουν μετρά στήριξης των επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου