Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Ανακοινώθηκε αναβολή της παρέλασης στην 5η Λεωφόρο

Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2020

 



Αναβολή της παρέλασης της 5ης Λεωφόρου, λόγω Κορονοϊού, στην Πανομογενειακή Συγκέντρωση, από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια, 12 Μαρτίου 2020. (Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης)
Την αναβολή, σε πρώτη φάση, της παρέλασης για την Ελληνική Ανεξαρτησία, που ήταν προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο, αποφάσισε και τυπικά το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη υπό την πίεση των τελευταίων γεγονότων, της πανδημίας των κορωνοϊού και της κατάστασης που επικρατεί στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόσο σε επίπεδο πόλης, όσο και σε επίπεδο Πολιτείας.
«Πριν από λίγο, στο έκτακτο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ως συμπρόεδρος της Επιτροπής Παρέλασης, ζήτησα την αναβολή όλων των εκδηλώσεων για την ημέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, με πολύ βαριά καρδιά, διότι δουλέψαμε για αρκετό καιρό πολύ σκληρά, αλλά και αίσθημα ευθύνης», ανέφερε, λαμβάνοντας τον λόγο, ο Βασίλειος Γκουρνέλος, κατά την έναρξη της πανομογενειακής συγκέντρωσης, η οποία θα είναι και η τελευταία.
Τόσο ο κ. Γκουρνέλος, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, διευκρίνισαν σε κάθε ευκαιρία ότι δεν έχουν βάλει ακόμη την υπογραφή στην ολοκληρωτική ακύρωση της παρέλασης, αφήνοντας ένα “ανοικτό παράθυρο”, σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή της πόλης, να διερευνήσουν ενδεχόμενη μεταφορά της ημερομηνίας για τον Μάιο.
«Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας στην Επιτροπή, όπως και για εσάς, αλλά πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια όλων μας. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει η έξαρση αυτής της ασθένειας. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αναβάλουμε την παρέλαση. Αν αυτό περάσει μέχρι το Πάσχα, θα μπορέσουμε να έχουμε μια καινούργια ημερομηνία μέσα στον Μάιο.  Ο Ιούνιος, πάει πολύ αργά», παραδέχθηκε ο Βασίλης Γκουρνέλος.
Από την πλευρά του, ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου αναφέρθηκε στις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων 48 ωρών, δηλώνοντας πως μέχρι την Τρίτη αργά το απόγευμα ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία με την Προεδρική Φρουρά για το ταξίδι των Ευζώνων, αλλά δυο ώρες αργότερα ενημερώθηκε για την απόφαση να ακυρωθούν τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.
«Μπορεί οι πανομογενειακές και όλες οι εκδηλώσεις να αναβάλονται, όμως η Ομοσπονδία δεν κλείνει.  Θα είμαστε εδώ κάθε μέρα», είπε ο κ. Μεϊμάρογλου.
Να αναφερθεί ότι οι ακυρωθείσες εκδηλώσεις είναι η Όπερα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, το τελετουργικό έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο Μπόουλινγκ Γκριν, το αντίστοιχο στην Πλατεία Αθηνών, η εκδήλωση με τα χορευτικά σχήματα στο Κρητικό Σπίτι και το Δείπνο των Τελεταρχών.
Αναπόφευκτες οι οικονομικές απώλειες
Με την προετοιμασία της παρέλασης να διακόπτεται σε προχωρημένο στάδιο και τις εξελίξεις να επέρχονται λιγότερο από τρεις εβδομάδες πριν την προγραμματισμένη διεξαγωγή της, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων καλείται να περιορίσει την οικονομική ζημιά από μια οριστική ακύρωση, η οποία παραμένει εξαιρετικά πιθανή.
Όπως αναλύθηκε στην πανομογενειακή, με δεδομένη την αναστολή των απευθείας πτήσεων της Emirates από το Νιούαρκ στην Αθήνα, διάρκειας τριών εβδομάδων, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 13 Μαρτίου, το αντίτιμο από τα εισιτήρια της αντιπροσωπείας της Προεδρικής Φρουράς, θα επιστραφεί.
Παράλληλα, το εστιατόριο Αύρα, το οποίο είχε ήδη εισπράξει 18000 δολάρια για το πρωινό πριν την παρέλαση, συμφώνησε να μεταφέρει την κράτηση στον χρόνο επαναπρογραμματισμού της εκδήλωσης, είτε αφορά σε εξ αναβολής εκδήλωση του 2020 ή για την παρέλαση του 2021.
Αντίθετα, το ξενοδοχείο “Sheratton”, στο οποίο είχαν καταβληθεί 50.000 δολάρια για το Δείπνο των Τελεταρχών, θα παρακρατήσει, βάσει των όρων της συμφωνίας, το 50% του ποσού, ανεξάρτητα εάν η εκδήλωση ακυρωθεί για φέτος.
Αναφορικά με το λαχείο, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Μπάρδης, τόνισε πως 67.000 δολάρια βρίσκονται ήδη στην Τράπεζα ενώ είχε γίνει συμφωνία για περίπου 20.000 ακόμα.  Τα χρήματα αυτά δεν θα χαθούν, αφού, όπως είπε ο κ. Μπάρδης, ακόμη κι αν δεν γίνει η παρέλαση, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για παρουσίαση του λευκωματος.
Στην ίδια αυτή εκδήλωση θα γίνει και κλήρωση του λαχείου, το οποίο είχε αποφέρει ήδη έσοδα κοντά στις 16 με 18.000 δολάρια.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου