Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

«Καταραμένοι οι Ολυμπιακοί κάθε 40 χρόνια»

olympics-coronavirus
ΕΤΙΚΕΤΚυριακή, 22 Μαρτίου, 2020
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ
«Κατάρα» φέρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται κάθε 40 χρόνια σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Τάρο Άσο. Ο παλαιός πρωταθλητής της σκοποβολής, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, την ώρα που στο… τραπέζι των τηλεδιασκέψεων βρίσκεται το μέλλον της διοργάνωσης του καλοκαιριού χαρακτήρισε καταραμένους τους Ολυμπιακούς που πραγματοποιούνται ανά 40ετία.
Και μάλλον η… κατάρα άρχισε από τη διοργάνωση του 1940 γιατί η προηγούμενη που δεν είχε διεξαχθεί ήταν αυτή του 1916, εξαιτίας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1940, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνία. Το 1937 η ανατίναξη της γέφυρας Μάρκο Πόλο σηματοδότησε την έναρξη του πολέμου ανάμεσα σε Ιαπωνία και Κίνα, που έμεινε στην ιστορία ως Β΄ Σινοϊαπωνικός Πόλεμος. Μέχρι το τέλος του 1937 οι Ιάπωνες είχαν καταλάβει την, τότε, πρωτεύουσα της Κίνας, Νανζίνγκ ενώ οι μαζικές δολοφονίες, γνωστές ως η Σφαγή της Νανζίνγκ, ακόμα… στοιχειώνουν τους Ιάπωνες.


Το 1938 τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κάλεσαν στο Κάιρο τους Ιάπωνες προκειμένου να συζητήσουν για την πορεία της διοργάνωσης. Ο Πόλεμος όμως ήταν το μόνο που απασχολούσε τους ηγέτες της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Έτσι, η ΔΟΕ ανέθεσε τη διοργάνωση στο Ελσίνκι. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δε θα επιτρέψει να πραγματοποιηθεί.
Ύστερα από 40 χρόνια, το 1980 η Μόσχα διοργάνωσε την 22η Ολυμπιάδα. Οι Αγώνες σημαδεύτηκαν από το μποϊκοτάζ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και άλλων 64 χωρών που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν, το 1979. Συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες.
Η 40ετία συμπληρώνεται αυτή τη χρονιά και οι Ολυμπιακοί του Τόκιο, σαν να τους κυνηγάει η κατάρα της Σφαγής της Νανζίνγκ, κινδυνεύουν να αναβληθούν εξαιτίας του κορωνοϊού. «Είναι ένα πρόβλημα που συμβαίνει κάθε 40 χρόνια. Είναι οι «καταραμένοι» Ολυμπιακοί Αγώνες», δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Τάρο Ασο.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δε φαίνεται διατεθειμένος να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από την άλλη πλευρά, πληθαίνουν οι φωνές που ζητάνε την αναβολή της διοργάνωσης. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Καόρι Γιαμαγκούτσι, παλαιά παγκόσμια πρωταθλήτρια του τζούντο, γνωστή και ως «Το κορίτσι των manga» (ιαπωνικά κόμικς). Υπέρ της αναβολής των Αγώνων είναι κορυφαίοι αθλητές απ΄όλο τον κόσμο, ανάμεσα σε αυτούς και οι Κατερίνα Στεφανίδη και Άννα Κορακάκη. 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου