Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Μαρτίου 2020


Τρίτη, 17 Μαρτίου, 2020


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αμερικανοί επιστήμονες προχώρησαν στην πρώτη κλινική δοκιμή της ουσίας που μπορεί να αποτελέσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Οι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Kaiser στο Σιάτλ χορήγησαν στο μπράτσο ενός υγιούς εθελοντή μία δόση με την ουσία που μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός επιτυχούς εμβολίου.

Συνολικά η πειραματική δόση θα χορηγηθεί σε 45 εθελοντές, σε δύο δόσεις με διαφορά ενός μήνα.
«Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία και για μένα να προσφέρω κάτι», δήλωσε η Τζένιφερ Χάλερ, 43 ετών καθώς ανέμενε τον εμβολιασμό, σε μια διαδικασία με έκδηλη την αγωνία όλων των επιστημόνων.
Μητέρα δύο εφήβων η ίδια, δηλώνει ότι τα παιδιά της βρίσκουν σωστή την επιλογή της να συμμετάσχει στην έρευνα.
Η Χάλερ έφυγε από την αίθουσα του εμβολιασμού χαμογελώντας και διαβεβαιώνοντας: «Νιώθω υπέροχα».
Η σημερινή εξέλιξη είναι ορόσημο στην πορεία για τη δημιουργία του τελικού εμβολίου , αν και όπως διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες ακόμη και σε περίπτωση που η έρευνα πάει καλά , το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν την παρέλευση 12 έως 18 μηνών.
Το συγκεκριμένο πειραματικό εμβόλιο (με την ονομασία mRNA-1273) αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρία βιοτεχνολογίας Moderna Inc που έχει την έδρα της στη Βοστώνη.
Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση οι συμμετέχοντες στο πείραμα να προσβληθούν από τον εμβολιασμό δεδομένου ότι οι ενέσεις δεν περιέχουν το ίδιο το στέλεχος του κορωνοϊού.
Πηγή: Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου