Πυρά Μόσχας κατά Αγκυρας: Στέλνει 130.000 μετανάστες στα ελληνικά σύνορα | tanea.gr
Στον «χορό» της προπαγάνδας για το προσφυγικό μπαίνει και η Ρωσία η οποία, αν και κατά μεγάλο μέρος υπεύθυνη για την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί στη Συρία και το νέο προσφυγικό ρεύμα προς την Ευρώπη, προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη αποκλειστικά στην Τουρκία.
Οι τουρκικές αρχές επιχειρούν να εξωθήσουν 130.000 μετανάστες  από τη Συρία προς την Ελλάδα, ενώ η πλειονότητα αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι, δήλωσε σήμερα ο διοικητής του Ρωσικού Κέντρου για τη Συμφιλίωση στη Συρία, Όλεγκ Ζουράβλεφ.
Τα δύο τρίτα αυτών των ανθρώπων σύμφωνα με τον ίδιο, είναι υπήκοοι του Αφγανιστάν, του Ιράκ και αφρικανικών κρατών και όχι Σύροι.
«Αυτή τη στιγμή, οι τουρκικές αρχές εξωθούν περίπου 130.000 πρόσφυγες, που βρίσκονταν σε προσωρινά προσφυγικά κέντρα, προς τα ελληνικά σύνορα. Τα δύο τρία αυτών δεν είναι Σύροι υπήκοοι. Είναι Αφγανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί υπήκοοι. Η Τουρκία σπρώχνει αυτούς τους ανθρώπους προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Ζουράβλεφ.
Απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Τουρκίας και μερίδας δυτικών χωρών, ο Ζουράβλεφ προσθέτει ότι σχεδόν 200.000 πρόσφυγες βρίσκονται κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο εξαιτίας των μαχών στο Ιντλίμπ.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι περίπου 35.000 άνθρωποι που προέρχονται από τις ζώνες όπου διεξάγονται εχθροπραξίες στην Συρία έχουν περάσει τα σύνορα με προορισμό την Τουρκία, εντός του 2020.

Δεν σταματάει η Ρωσία στο Ιντλίμπ

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είναι η σύμμαχος του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, το οποίο αντιμάχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Εδώ και ένα μήνα, από τη στιγμή που η Ρωσία ενέτεινε την υποστήριξη της στον Άσαντ με συνεχείς αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές της επαρχίας Ίντλιμπ, η μετατόπιση πληθυσμού στην περιοχή κορυφώθηκε.
Ωστόσο, ο Πούτιν και οι αξιωματούχοι του αποδείχτηκαν ιδιαίτερα έμπειροι στο blame game στη Συρία, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να αποφύγουν το τεράστιο μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στη χώρα τους για τη φρίκη στη Συρία.
Ενδεικτική είναι η δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε το Ελσίνκι με τον Φινλανδό ομόλογο του, η Ρωσία δεν σκοπεύει να σταματήσει τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας για να λύσει τη μεταναστευτική κρίση της Ευρώπης.
Το Κρεμλίνο απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες που διατύπωσε η ανεξάρτητη επιτροπή του ΟΗΕ που ερευνά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία, κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
TA NEA