Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κλείνουν δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι - Στα 117 τα κρούσματα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Παρασκευή, 13 Μαρτίου, 2020
Στα 117 είναι πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
O ίδιος ανακοίνωσε κλείνουν για 15 ημέρες, δικαστήρια, θέατρα, κινηματογράφοι, παιδότοποι, γυμναστήρια, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και οι καλλιτεχνικοί χώροι.
Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι από τα 117 κρούσματα, τα 107 έχουν γνωστή σύνδεση ωστόσο υπάρχουν και δέκα ορφανά κρούσματα, δηλαδή  χωρίς γνωστή επαφή.
Αλλα 15 διερευνώνται ακόμα.
ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε επίσης ότι σήμερα έλαβαν εξιτήριο η 38χρονη μητέρα καθώς και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού:
«Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, για τις επόμενες 15 ημέρες, ανακοινώνει τα εξής:
- Θέατρα, κινηματογράφοι, χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων παραμένουν κλειστοί, κατά το συγκεκριμένο διάστημα.
- Τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών. Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.
- Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ.
Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου