Ο κορωνοϊός πλήττει σοβαρά τις αεροπορικές εταιρείες - Πρόβλεψη για πάνω από 100 δισ. δολάρια ζημιά | tanea.grΗεξάπλωση του κορωνοϊού θα μπορούσε να κοστίσει στις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες πάνω από 100 δισ. δολάρια, καθώς οι αερομεταφορείς μείωσαν τις πτήσεις. Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι αναμένει να χαθούν έσοδα της τάξης των 63 δισ. έως και 113 δισ. δολαρίων το 2020, όταν πριν από δύο εβδομάδες προέβλεπε απώλειες 30 δισ. δολάρια.
Η προειδοποίηση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών ήρθε την ώρα που η βρετανική περιφερειακή αεροπορική εταιρεία Flybe αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο θύμα της μείωσης στη ζήτηση που προκάλεσε η κρίση. Η κατάρρευση της Flybe ήρθε μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες ύστερα από τη συμφωνία διάσωσης μεταξύ των ιδιοκτητών της και της βρετανικής κυβέρνησης. Η κατάρρευση της εταιρείας, που εδώ και καιρό έχει απώλειες εσόδων, δεν θέτει μόνο περίπου 2.400 θέσεις εργασίας σε κίνδυνο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και σοβαρά προβλήματα σε κάποια περιφερειακά αεροδρόμια. Η Flybe μετέφερε περίπου 8 εκατ. επιβάτες τον χρόνο σε 81 αεροδρόμια και ανήκε σε κοινοπραξία των Virgin Atlantic, Stobart Group και Cyrus Capital.
Ολα εξαρτώνται από το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία του ιού Covid-19. Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επηρεαστεί από τον κορωνοϊό περισσότερο από άλλους κλάδους, αφού αρκετοί άνθρωποι που ταξίδευαν αρκετά έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών έχουν υποστεί πτώση.