Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Η κόρη του John Negroponte κατηγορείται για το θανάσιμο μαχαίρωμα 24χρονου





Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου, 2020

Η Σοφία Νεγκροπόντε. (Montgomery County Police Dept. via AP)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σοκ στην κοινή γνώμη προκάλεσε η είδηση ότι η Σοφία Νεγροπόντε (Sophia Negroponte), θετή κόρη του ομογενούς κορυφαίου διπλωμάτη των ΗΠΑ, Τζον Νεγροπόντε (John Negroponte), συνελήφθη για τον φόνο ενός 24χρονου άνδρα, σε σπίτι στο Ρόκβιλ του Μέριλαντ.
Σύμφωνα με την «Washington Post», το θύμα ονομάζεται Γιουσούφ Ρασμούσεν (Yousuf Rasmussen) και τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από έντονη συμπλοκή με την 27χρονη κοπέλα, η οποία, σε μια στιγμή έντασης, τον μαχαίρωσε στον λαιμό.
Οπως αναφέρει η Αστυνομία του Μοντγκόμερι, ειδοποιήθηκε στις 11:15 το βράδυ της Πέμπτης 13 Φεβρουαρίου, από ένα τρίτο άτομο, που επίσης βρισκόταν στο σπίτι. Οπως προκύπτει, Νεγροπόντε και Ρασμούσεν είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και, κάποια στιγμή, ενώ έβλεπαν τηλεόραση, άρχισαν να μιλάνε έντονα και να τσακώνονται, φτάνοντας σε σημείο ακόμη και να «παλεύουν στο πάτωμα».
Στο μεσοδιάστημα, η ένταση φάνηκε να εκτονώνεται και συνέχισαν να βλέπουν τηλεόραση. Κατόπιν όμως, ξεκίνησε πάλι η λογομαχία, η οποία έλαβε και πάλι βίαιες διαστάσεις. Οπως αναφέρει ο ίδιος μάρτυρας, η 27χρονη έβγαλε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον Ρασμούσεν στον λαιμό. Σχεδόν άμεσα, ο 24χρονος άφησε την τελευταία του πνοή.
«Συγγνώμη», αναφώνησε η Νεγροπόντε, σύμφωνα με τη μαρτυρία, παρακαλώντας λίγο αργότερα τον Ρασμούσεν «να μην πεθάνει», συνειδητοποιώντας, προφανώς, τι είχε συμβεί. Ηταν όμως ήδη αργά.
Κατά την ανάκριση από την Αστυνομία, η Νεγροπόντε επιβεβαίωσε εν μέρει, σύμφωνα με την «Washington Post», όσα ανέφερε στην Αστυνομία ο συγκεκριμένος μάρτυρας.
«Η Σοφία Νεγροπόντε επιβεβαίωσε πως το μόνο που θυμάται είναι ότι αφαίρεσε το μαχαίρι από τον λαιμό του θύματος και ούρλιαζε ‘μην πεθάνεις’. Επίσης, ανέφερε ότι το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο σπίτι δεν ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον Ρασμούσεν, επιβεβαιώνοντας, επίσης, ότι η ίδια τσακώθηκε με το θύμα. Η Νεγκροπόντε είχε τραύματα από μαχαίρι στο χέρι της, ενώ ένα μαχαίρι βρέθηκε έξω από την οικία», σημειώνεται μεταξύ άλλων, στην έκθεση των ντετέκτιβ, όπως τονίζει η «Washington Post», ενώ σε άλλο σημείο η Νεγκροπόντε χαρακτηρίζει «ανόητο» τον λόγο που έφερε την ένταση με τον Ρασμούσεν.
Η 27χρονη Σοφία είναι ένα από τα πέντε παιδιά που ο Τζον Νεγροπόντε και η σύζυγός του, Νταϊάνα, είχαν υιοθετήσει από την Ονδούρα, κατά την διπλωματική θητεία του Ελληνοαμερικανού στη χώρα αυτή.
«Προσπαθούσε να ζήσει μόνη της και να μπει στο Κολλέγιο. Εχει όλη την υποστήριξή μας. Την αγαπάμε βαθιά», δήλωσε η Νταϊάνα Νεγροπόντε στην «Washington Post».
Ο Τζον Νεγροπόντε, γεννημένος στο Λονδίνο από Ελληνες γονείς, θεωρείται ένας σημαντικός διπλωμάτης, που αξιοποιήθηκε εκτενώς κατά την προεδρία του Τζορτζ Μπους του Νεότερου.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου