Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020

Η Κούβα εγκρίνει την καύση χιλιάδων ελαστικών για να αναπληρώσει τις ενεργειακές ελλείψεις

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
ap_19315504749216Η κουβανική κυβέρνηση επέτρεψε σε μία τσιμεντοβιομηχανία στο Σιενφουέγος (κέντρο) να καταφύγει στην καύση χιλιάδων άχρηστων ελαστικών αυτοκινήτων ως ένα «εναλλακτικό καύσιμο» για την εξασφάλιση της παραγωγής, την ώρα που η χώρα δεινοπαθεί από τις ελλείψεις σε βενζίνη λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.
«Η παράδοση χρησιμοποιημένων ελαστικών στην επιχείρηση Cementos Cienfuegos πρόκειται να αυξηθεί εκθετικά εντός των προσεχών εβδομάδων, σύμφωνα με τις άμεσες οδηγίες που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ Μπερμούδες», ο οποίος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου την περασμένη εβδομάδα, αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στην κυβερνητική εφημερίδα Γκράνμα.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της τσιμεντοβιομηχανίας στο Σιενφουέγος, το εργοστάσιο καίει καθημερινά 130 με 150 ελαστικά και στόχος είναι να φθάσει τα 400 σε καθημερινή βάση. Με τον τρόπο αυτό, η διοίκησή του στοχεύει να μειώσει κατά 5% την κατανάλωση πετρελαίου.
Από τον Σεπτέμβριο, η νησιωτική χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, εξαιτίας των κυρώσεων που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον ενάντια στα πετρελαιοφόρα από την Βενεζουέλα, κύριο προμηθευτή της Κούβας σε πετρέλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, οι ΗΠΑ επιχειρούν να πειθαναγκάσουν και την Κούβα να αποσύρει τη στήριξή της στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Ενώπιον των ελλείψεων αυτών, η κυβέρνηση της Αβάνας έχει αναγκασθεί να κάνει οικονομίες στην ενέργεια, έχει μειώσει τη συχνότητα των δρομολογίων σε λεωφορεία και σιδηροδρόμους, μειώνοντας ταυτόχρονα τα ωράρια εργασίας σε ορισμένες κρατικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες ή προτρέποντας στη χρήση υποζυγίων και ζωήλατων μέσων στη γεωργία και τη μεταφορά προϊόντων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου