«Μπύρες» η κωδική ονομασία για φακελάκι – Σύλληψη υπαλλήλου | tanea.gr
Φακελάκι 500 ευρώ ή αλλιώς «πέντε μπύρες» ζήτησε διοικητική υπάλληλος στο νοσοκομείο του Κιλκίς, ώστε να μεσολαβήσει σε τακτοποίηση υπόθεσης, διοικητικής φύσεως, για λογαριασμό ασθενούς.
Σύμφωνα με το MEGA, «μπύρες» ήταν το κωδικό όνομα για φακελάκια στο νοσοκομείο του Κιλκίς.
«Θα μου δώσεις 500 ευρώ με κωδικό ‘πέντε μπύρες’ προκειμένου να οδηγηθεί ο τραυματίας συγγενής σου, με γοργές διαδικασίες σε κέντρο αποκατάστασης».
Αυτή φέρεται να ήταν η παράνομη απαίτηση 55χρονης υψηλόβαθμης διοικητικής υπαλλήλου, του νοσοκομείου, η οποία συνελήφθη από αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Η σύλληψή της υπήρξε άμεση έπειτα από καταγγελία ενός 40χρονου συγγενούς νοσηλευόμενου στο νοσοκομείο, ο οποίος επιζητούσε να υπάρχει παράταση της νοσηλείας του στην Ορθοπεδική Κλινική αλλά και στη συνέχεια να μεταφερθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης.
Η διοικητική υπάλληλος που ήταν γνωστή του 40χρονου, του ζήτησε -με επίκληση παρέμβασης σε ιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής- αρχικά 200 ευρώ για την παράταση της παραμονής στο νοσοκομείο και στην συνέχεια άλλα 500 ευρώ για την έγκριση νοσηλείας στο ιδιωτικό κέντρο.
Όμως τότε υπήρξε παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ που ερευνά αν η εν λόγω διοικητική υπάλληλος είχε κι άλλους συνεργούς στο νοσοκομείο.