Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Του Αγίου Χαράλαμπου σήμερα και οι Ηλειώτες γιορτάζουν τον πολιούχο της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας, Πύργου.

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2020

Χθες, Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου που είναι και η πλησιέστερη Κυριακή στην εορτή του Αγίου Χαράλαμπου έγιναν εορταστικές εκδηλώσεις σε πόλεις και περιοχές των ΗΠΑ και Καναδά με την καθιερωμένη αρτοκλασία εις υγείαν των μελών των Ηλειακών Συλλόγων αλλά και ετελέσθησαν Τρισάγια εις ανάπαυση των ψυχών μελών του Συλλόγου που αποδήμησαν.
Στη Βοστώνη ο εοερτασμός ετελέσθει στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Πανηλειακού Συλλόγου Νέας Αγγλίας παρευρέθηκαν.  Μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλειος Καυκάς ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) και πρώην Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ & Καναδά.  Ακόμα παρευρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίαςμ η κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου, πρώην Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Ηλείων Αμερικής και Καναδά και άλλοι.
Κατόπιν ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων της ενορίας/κοινότητας όπου οι πατριώτες και πατριώτισσες για άλλη μία φορά συναντήθηκαν και συζήτησαν για το Σύλλογο, την Ηλεία, την Ελλάδα, την Ομογένεια.  Αρκετά μέλη δυστυχώς έφυγαν από τη ζωή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πατριώτες τους τους ξέχασαν.
Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό σε κοντινό εστιατόριο όπου δεν έλειψαν το καλαμπούρι και τα πειράγματα.

Στο Τορόντο ο εορτασμός έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη όπου παρευρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ηλείων ΕΡΜΗΣ με τον Πρόεδρο κ. Βαγγέλη Θεοδωρακόπουλο, ο επίτιμος Πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστας Κουτρουμπής, αντιδήμαρχος Αμαλιάδας και Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΚ. Κ. Ανδρέας Παπαδάκος.  Μετά την θεία λειτουργία ο Σύλλογος  ΕΡΜΗΣ Τορόντο έδωσε δεξίωση για όλο το εκκλησίασμα.

Παρόμοιες εκδηλώσεις έκαναν και οι Ηλειακοί Σύλλογοι σε άλλα μέρη της Αμερικής και Καναδά.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου με υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου