Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2020

Συνάντηση Ομοσπονδίας με Μπακογιάννη για αδελφοποίηση Βοστώνης – Αθήνας

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου, 2020

Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ομιλεί στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard στη Βοστώνη. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΒΟΣΤΩΝΗ. Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρέθηκε στη Βοστώνη για ομιλία στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Harvard.
Η συνάντηση έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Βοστώνης όπου είχαν καταλύσει ο κ. Μπακογιάννης και η συνοδεία του. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, η οποία πρωτοστατεί στην αδελφοποίηση, συμμετείχαν ο πρόεδρος Βασίλειος Καυκάς, ο Α’ αντιπρόεδρος Κώστας Τραβαγιάκης και ο Β’ αντιπρόεδρος Γεώργιος Παναγιωτόπουλος.
Οπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.» η αδελφοποίηση της Αθήνας με τη Βοστώνη προγραμματίζεται να γίνει το 2021 με τη συμπλήρωση των 200 ετών της Ελληνικής Επανάστασης, η οποία οδήγησε στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους.
Υπενθυμίζεται ότι το ξεκίνημα έγινε όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βοστώνης Martin Walsh (Μάρτιν Ουόλς) τον περασμένο Αύγουστο και του ζήτησε να γίνει η αδελφοποίηση της Αθήνας με τη Βοστώνη, πρόταση την οποία ο κ. Ουόλς αποδέχτηκε με ενθουσιασμό.
Στη συνέχεια, ακολούθησε επικοινωνία με τον κ. Μπακογιάννη ενώ έγινε και κατ’ ιδίαν συνάντηση του Α’ Αντιπροέδρου Κώστα Τραβαγιάκη με τον δήμαρχο Αθηναίων στο Δημαρχείο στην Αθήνα, όπου του παρέδωσε επίσημη επιστολή της Ομοσπονδίας.
Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης ομιλεί στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Harvard στη Βοστώνη.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΕΑΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Ο κ. Μπακογιάννης δέχτηκε και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη συμφωνήθηκε να γίνουν Επιτροπές για την πραγματοποίηση της αδελφοποίησης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας στην τοποθέτησή του προς τον κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως «στον δήμαρχο της Βοστώνης είπα ότι δεν είναι αρκετή μία αδελφοποίηση με φωτογραφίες και έγγραφα, αλλά θέλουμε να συμμετάσχει η Ομογένεια, επιχειρηματίες, πανεπιστήμια και άλλοι φορείς ώστε η αδελφοποίηση να έχει βάθος και να αποδώσει καρπούς και για τις δύο πόλεις. Ο δήμαρχος της Βοστώνης συμφώνησε και τώρα προσωπικά ρωτάμε και εσάς συμφωνείτε;».
Ο κ. Μπακογιάννης συμφώνησε, απαντώντας «ναι», και σημείωσε πως «θα είναι μία μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούμε με τη Βοστώνη σε πολλούς τομείς και σας ευχαριστώ για την πρωτοβουλία σας». Μάλιστα όρισε και την υπεύθυνη που θα είναι ο συνδετικός κρίκος από την Αθήνα με την Ομοσπονδία και τον Δήμο της Βοστώνης.
Λίγο αργότερα, ο κ. Μπακογιάννης επισκέφτηκε και μίλησε κατ’ ιδίαν με τον δήμαρχο Βοστώνης κ. Walsh (Ουόλς).
Εξ’ άλλου το εσπέρας της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου ο κ. Μπακογιάννης μίλησε στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών (European Studies) για την Αθήνα και τις προσπάθειες που γίνονται να ξαναβρεί το ρυθμό της και να προχωρήσει. Μίλησε για την Αθήνα τού σήμερα, τα προβλήματα που υπάρχουν, ότι σιγά-σιγά η Αθήνα αλλάζει όψη. Απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις φοιτητών, ακαδημαϊκών αλλά και απλών ανθρώπων, ενώ ανακοίνωσε και τη μελλοντική αδελφοποίηση της Αθήνας με τη Βοστώνη.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου