Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020

Λαμπρή τελετή στο Κίεβο για τον έναν χρόνο Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας


Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου, 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

ki

ΚΙΕΒΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Σε μια λαμπρή τελετή, ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιος, γιόρτασε την Κυριακή τον έναν χρόνο εγκαθίδρυσής του στον θρόνο, μετά την απονομή της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας από το Οικονομικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, τον Ιανουάριο του 2019.  
Στη λειτουργία, που ετελέστη στον κατάμεστο καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο, παρευρέθη αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ εκπροσωπήθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος, και η Εκκλησία της Ελλάδος (διαβάστηκε μήνυμα του Αρχιεσκόπου Αθηνών, κ. Ιερώνυμου).
Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, εκπροσωπώντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη ανέφερε: «Ηρθαμε σήμερα, όλοι μαζί να συμπανηγυρίσουμε τη δική σας νίκη. Την πνευματική νίκη του να κρατήσετε, αυτό το έτος που πέρασε από την ενθρόνισή σας, ενωμένη την Εκκλησία της Ουκρανίας, με όσους ήθελαν πραγματικά να ανήκουν σε αυτή και δεν εργάζονταν για τον εαυτό τους. Η Εκκλησία σημαίνει κοινωνία και όχι άτομο. Σημαίνει πρόσωπο, σημαίνει ενότητα. Και δυστυχώς τα κίνητρα αυτού του κόσμου τυφλώνουν τα μάτια μας πολλές φορές και δεν μπορούμε να αντικρύσουμε την πραγματική ενότητα, ώστε να την παραδεχθούμε και να κατευθυνθούμε προς αυτή».
Σε άλλο σημείο πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη Κιέβου και τον ουκρανικό λαό: «Είμαστε κοντά σας. Είμαστε μαζί σας. Είμαστε δίπλα σας, αδελφοί της Ουκρανίας. Εχετε την Εκκλησία της Ουκρανίας, που είναι το δώρο μας για εσάς. Για να ζει αυτός ο ευλογημένος λαός μέσα στο τίμιο κράτος του, με τη γλώσσα του, τις παραδόσεις του, τα ήθη και τα έθιμά του. Να ζει, λέγω, το θαύμα που ονομάζεται Ορθόδοξη Εκκλησία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου