Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Σύμβολο Ελπίδας και Εξωστρέφειας η Ολυμπία

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου, 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ενεργό ρόλο στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία της πόλης, για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και στη χρηματοδότηση των παράλληλων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, αναλαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.
Βάσει της συγκεκριμένης Σύμβασης που υπεγράφη χθες στην Πάτρα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπράττει για πρώτη φορά με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενόψει της τελετής Αφής που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020 προκειμένου να υλοποιηθούν εργασίες ανάπλασης και προετοιμασίας κεντρικών σημείων στην πόλη και αφετέρου στη στήριξη της διοργάνωσης πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα από 6 έως 13 Μαρτίου. Το συνολικό ποσό με το οποίο θα συμμετέχει η Περιφέρεια αγγίζει τις 200.000 ευρώ.

Φαρμάκης: για τη Γη της Φλόγας

«Η Ολυμπία, δεν αποτελεί μόνο ένα σύμβολο του τόπου μας με παγκόσμια εμβέλεια, το οποίο έχουμε χρέος να αναδείξουμε ακόμα πιο αποφασιστικά. Αλλά και ένα σύμβολο της ελπίδας και της εξωστρέφειας που με δυναμισμό πρέπει να επιστρέψει, συνολικά στη Δυτική Ελλάδα, η οποία είναι η Γη της Φλόγας. Και αυτό είναι κάτι που για τη δική μας Περιφερειακή Αρχή δεν αποτελεί θεωρητικό σχήμα, αλλά μετουσιώνεται σε πράξεις και δράσεις, όπως αυτή που υπογράψαμε σήμερα…», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Γεωργιόπουλος: να κερδίσει τη θέση που πραγματικά της αξίζει

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ότι «ευχαριστούμε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη για τη συμβολή του στο να αναδειχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μοναδικό στον κόσμο γεγονός της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Καθώς το ελληνικό φως διέρχεται στους λαούς του κόσμου συνιστά μια ξεχωριστή ευκαιρία για τη Δυτική Ελλάδα να αναδείξει το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα και για την Αρχαία Ολυμπία, την Πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, να κερδίσει τη θέση που πραγματικά της αξίζει ως ένα από τα πιο ισχυρά brandname παγκοσμίως».

Ανακοινώνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στα πλαίσια της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΤΟΚΥΟ 2020, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών.
Περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις που θα υλοποιηθούν το διάστημα από 6 έως 13 Μαρτίου, με έμφαση στη συμμετοχή των παιδιών, με τη συμμετοχή και της ΕΘΝΟΑ, αλλά και την προβολή των αξιών που διαχρονικά πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και δράσεις που προτάθηκαν και θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα υπάρξουν δράσεις «νέας τεχνολογίας», αθλητικοί αγώνες αλλά και ειδική θεατρική παράσταση στην αίθουσα αετωμάτων του Αρχαιολογικού Μουσείου, μία δράση που προτάθηκε από την Περιφέρεια.


Η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Παναγιώτη Φλέσσα.

Η Προγραμματική Σύμβαση υπογράφτηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη και του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτη και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Παναγιώτη Φλέσσα.
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου