Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο Τζον Κατσιματίδης θα κινηθεί δικαστικά εναντίον ιδιοκτητών «συκοφαντικών» ιστοσελίδων


Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2020



Ο αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης εξαγγέλει ότι τα θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου θα γίνουν στις 11 Σεπτεμβρίου του 2021. Φωτογραφία GOA/Dimitrios Panagos
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο επιφανής ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Τζον Κατσιματίδης, σε αποκλειστική συνέντευξή του στον <Εθνικό Κήρυκα> απεκάλυψε ότι προχωρεί σε μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων διαχειριστών ιστοσελίδων από την Ομογένεια για <συκοφαντικά> (slanderous) δημοσιεύματα και σπορά ψευδών πληροφοριών εναντίον του ιδίου, του Αρχιεπισκόπου και της Αρχιεπισκοπής. Είπε ότι θα κινηθεί εναντίον <ενός στη Φλόριδα και ενός στη Νέα Υόρκη για να διεκδικήσει από τον καθένα δέκα εκατομμύρια δολάρια>.
Ο κ. Κατσιματίδης διευκρίνισε ότι είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους. Εχει προσλάβει κορυφαίους δικηγόρους, τα έξοδα των οποίων θα καταβάλλει ο ίδιος προσωπικώς. Είπε ότι <οι μηνύσεις θα κατατεθούν εντός μιας ή δυο εβδομάδων και όλα τα δικηγορικά έξοδα θα τα καταβάλλω εγώ, η Αρχιεπισκοπή δεν θα επιβαρυνθεί διόλου>.
Επίσης, ο κ. Κατσιματίδης μίλησε για τα χρηματικά ποσά που έχουν συγκεντρωθεί με την αποπεράτωση του Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης.
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
<Εθνικός Κήρυκας>: Πώς πηγαίνουν τα πράγματα για τον Αγιο Νικόλαο;
Τζον Κατσιματίδης: Είμαι πολύ χαρούμενος διότι μεταξύ του π. Αλέξανδρου (Καρλούτσου) και άλλων ατόμων έχουμε συγκεντρώσει 39 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε σαράντα μέρες για την αποπεράτωση του Ναού του Αγίου Νικολάου.
<Ε.Κ.>: Πόσα εκατομμύρια ακόμα πρέπει να συγκεντρωθούν για να ολοκληρωθεί ο Ναός;
Τζον Κατσιματίδης: Νομίζω πως έχουμε φτάσει στο ποσό και νομίζω πως χρήματα τα οποία θα συγκεντρωθούν θα τοποθετηθούν σε Αποθεματικό Ταμείο (Endowment) για την εκκλησία και πιθανό να επανιδρυθεί Κληροδότημα (Foundation) όπως είχε πάντοτε η Αρχιεπισκοπή υπό τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο.
<Ε.Κ.>: Το Ταμείο <Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία> συνέβαλλε 20 εκατομμύρια δολάρια για τον Αγιο Νικόλαο. Τι γίνεται με τον Οργανισμό της <Ηγεσίας των 100>;
Τζον Κατσιματίδης: Θα έχουμε συνεδρίαση μαζί τους σε δύο εβδομάδες περίπου.
<Ε.Κ.>: Πόσα χρήματα περιμένετε να δώσει η <Ηγεσία των 100>;
Τζον Κατσιματίδης: Δεν μπορώ να προβλέψω. Θα έχουμε συζητήσεις και υπάρχουν πολλοί γενναιόδωροι άνθρωποι. Ελπίζουμε ότι θα προβούν σε συνεισφορά εξ’ ονόματος της <Ηγεσίας των 100>.
<Ε.Κ.>: Τι γίνεται με τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους που έχουμε στην Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα; Θα συμβάλλουν για τον Αγιο Νικόλαο;
Τζον Κατσιματίδης: Εχουμε λάβει δέκα εκατομμύρια δολάρια από το Ιδρυμα Σπανού, είκοσι εκατομμύρια από το Ταμείο <Πίστη>, η Μαίρη Τζαχάρη ολοκληρώνει την υπόσχεση που είχε δώσει ο αείμνηστος Μάικλ Τζαχάρης για πέντε ή έξι εκατομμύρια, ο Τζορτζ Μάρκους έδωσε τρία εκατομμύρια.
<Ε.Κ.>: Εσείς προσωπικά θα συμβάλλετε;
Τζον Κατσιματίδης: Εδωσα ένα εκατομμύριο δολάρια τον περασμένο μήνα για τον Αγιο Νικόλαο και επίσης ένα εκατομμύριο για τη συνεισφορά μου στο Ταμείο <Πίστη>.
<Ε.Κ.>: Πώς πηγαίνουν τα πράγματα στην Αρχιεπισκοπή;
Τζον Κατσιματίδης: Κάποιοι άνθρωποι κατώτερης στάθμης γράφουν δυσφημιστικά άρθρα στο Διαδίκτυο για μένα, για τον π. Αλέξανδρο (Καρλούτσο) και την Αρχιεπισκοπή και αποφάσισα να κινηθούμε νομικά εναντίον τους.
<Ε.Κ.>: Με ποιο τρόπο;
Τζον Κατσιματίδης: Νομικώς. Εχουν πολύ κακό όνομα.
<Ε.Κ.>: Πότε προγραμματίζετε να καταθέσετε τις μηνύσεις;
Τζον Κατσιματίδης: Σε μία με δύο εβδομάδες. Υπάρχει κάποιος στη Φλόριδα στην περιοχή Τάμπα – Κλίαργουότερ και ένας στη Νέα Υόρκη. Θα τους μηνύσουμε διεκδικώντας από τον καθένα δέκα εκατομμύρια δολάρια.
<Ε.Κ.>: Θα τους μηνύσετε εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής;
Τζον Κατσιματίδης: Τους μηνύω εκ μέρους του εαυτού μου και των φίλων μου. Εγώ προσωπικώς θα πληρώσω του δικηγόρους. Η Αρχιεπισκοπή δεν θα ξοδέψει διόλου χρήματα.
<Ε.Κ.>: Εχετε προσλάβει δικηγόρους;
Τζον Κατσιματίδης: Εχουμε κορυφαίους δικηγόρους.
<Ε.Κ.>: Τι σας κάνει να προβείτε σε κάτι τέτοιο κύριε Κατσιματίδη;
Τζον Κατσιματίδης: Επειδή πιστεύω στην Εκκλησία μας. Πιστεύω στην Αρχιεπισκοπή και άνθρωποι οι οποίοι αναρτούν ψεύτικες πληροφορίες στο Ιντερνετ οφείλουν να λογοδοτούν. Ο τρόπος να τους κάνεις υπόλογους είναι να τους αναγκάσεις στο δικαστήριο να επαναλάβουν υπό όρκο τα όσα έχουν αναρτήσει. Ολα αυτά που λένε είναι χονδροειδή λάθη.
<Ε.Κ.>: Θα κινηθείτε επίσης εναντίον των εταιρειών Ιντερνετ στις οποίες έχουν τις ιστοσελίδες τους;
Τζον Κατσιματίδης: Αυτό εξαρτάται από τους δικηγόρους. Αλλά οριστικά θα κινηθούμε εναντίον αυτών των ατόμων.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου