Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

«Ντύθηκε» στα λευκά η ορεινή Ηλεία. Βλέπουμε τις φωτογραφίες με το χιόνι αλλά βλέπουμε και τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου στο τσαντίρι.Τι ντροπή… Απόλλωνα!!!
40 χρόνια κάτω από το τσαντίρι με δρόμους για κατσίκες.
Εύγε στους «αθάνατους» της ΔΟΕ!!!
Και όμως αυτό το τσαντίρι καλύπτει τον Παρθενώνα της Πελοποννήσου, το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.
Μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την Αρχαία Ολυμπία, εκεί που ανάβει η Ολυμπιακοί Φλόγα και μετά την πωλούν με το χιλιόμετρο!  Άραγε στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;


Σε λευκό κλοιό βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης, πολλές περιοχές της ορεινής Ηλείας.

Χιονοχάλαζο, έντυσε στα λευκά τη Νέα Φιγαλεία, ενώ σε ένα μαγευτικό λευκό τοπίο μεταμορφώθηκε η Ανδρίτσαινα, αλλά και ο Ναός του Επικούριο Απόλλωνα.
Βίντεο και φωτογραφίες του Θάνου Χουλιάρα από το ileiakairos.gr

Από το βράδυ της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου ξεκίνησε να χιονίζει έντονα στη περιοχή Βάσσαι Φιγαλείας και τον Αρχαιολογικό Χώρο του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολύ σύντομα η περιοχή να αποκτήσει ένα πυκνό στρώμα χιονιού ενώ το πρωινό της 6ης Φεβρουαρίου βρήκε την Ορεινή Επαρχία Ολυμπίας και κυρίως τμήματα των Δ.Ε Φιγαλείας & Ανδρίτσαινας στα λευκά. Οι χιονοπτώσεις έντυσαν στα λευκά τα Πετράλωνα, το Κρυονέρι, τα Περιβόλια, το Δραγώγι, τη Λυνίσταινα έως και του Σκληρού, Αμπελιώνα, Πέτρα, Νέδα, Άγιος Σώστης με χιονόστρωση που κυμάνθηκε μεταξύ 1-5 πόντους. Ωστόσο από το Δραγώγι και ανοδικά προς Επικούριο Απόλλωνα μέχρι και τη τοποθεσία Αγία Παρασκευή Ανδρίτσαινας το λευκό πέπλο άγγιξε τους 10 πόντους. Μάλιστα σε σημεία περιμετρικά του Ναού του Επικουρίου έφτασε και τα 20εκ.
Σε ετοιμότητα ήταν η Πολιτική Προστασία Π.Ε Ηλείας και από πλευράς Δ.Ε Φιγαλείας, Δ.Ε Είρας και Δ.Ε Ανδρίτσαινας οι αντιδήμαρχοι, ενώ υπήρχε και σε αναμονή εκχιονιστικό μηχάνημα καθώς και αλάτι αν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Το Α.Τ Ανδρίτσαινας έλεγξε κάθε δρόμο όπου υπήρχε πρόβλημα και από πολύ νωρίς το πρωί υπήρχε σχετική ενημέρωση προς τις αρμόδιες αρχές πολιτικής προστασίας. Τα μοναδικά προβλήματα που καταγράφηκαν αφορούσαν δύο σημεία:
1. ΕΠ.ΟΔ Νέας Φιγαλείας-Επικουρίου Απόλλωνα
(τμήμα Δραγώγι-Επικούριος)
2. Ε.Ο Επικούριου Απόλλωνα-Ανδρίτσαινας-Μεγαλόπολης
(τμήμα Επικούριος-Διασταύρωση Σκληρού Δ.Ε Είρας Μεσσηνίας)
Όπου λόγο της μεγάλης χιονόστρωσης ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ 06:00 έως 11:00 της Πέμπτης 6/12. Οι δρόμοι προς και από τον αρχαιολογικό χώρο είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι ενώ παρά τις δυσκολίες της ημέρας ο Ναός δέχθηκε περίπου 80 επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου