Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

Ανάλυση: Με πίστη και ομόνοια θα γίνει το «θαύμα»

 


O Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τελεί αγιασμό στο εργοτάξιο του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, στην Νέα Υόρκη, 6 Δεκεμβρίου, 2019. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης
Είναι αλήθεια πως ο ναός του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και μεγάλη αισχύνη στην Ελληνοαμερικανική μας Κοινότητα, με όλα τα γνωστά συμβάντα από την προηγούμενη θεσμική διοίκηση της Αρχιεπισκοπής. Δεν έχει νόημα ούτε να υπενθυμισθούν, αλλά ούτε και να απαριθμηθούν για μία ακόμα φορά, άλλωστε είναι οδυνηρά γνωστά. Απλά να υπενθυμίσω ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» τα απεκάλυψε.
Εκείνο το οποίο έχει σημασία τώρα είναι το γεγονός πως με την έλευση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, ένα καινούργιο ξεκίνημα δυναμικό και ανασυγκροτικό έχει ήδη σημάνει. Κι αυτό το καινούργιο ξεκίνημα έχει αγγίξει όλους τους ρημαγμένους τομείς και ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής, συμπεριλαμβανομένου και του ναού του Αγίου Νικολάου, ενός τόπου μαρτυρίου όπου βρήκαν τραγικό θάνατο σχεδόν τρεις χιλιάδες αθώοι και ανυποψίαστοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι το πρωί κίνησαν να πάνε στις εργασίες τους και δεν επέστρεψαν ποτέ πια στα σπίτια και στις οικογένειές τους.
Μέσα στα αυτιά μου αντηχεί ακόμα ο επιβατήριος λόγος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου κατά την ενθρόνισή του το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, ο οποίος για τον ναό του Αγίου Νικολάου είχε πει ανάμεσα στα άλλα και τα εξής: «Αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας ως Ορθοδόξων Χριστιανών -αλλά επίσης ευθύνη και δέσμευση απέναντι στον Θεό και τον λαό Του- να ολοκληρώσουμε και να ανοίξουμε τις θύρες του ναού του Αγίου Νικολάου ως μία μαρτυρία και ένα όραμα για το τι είναι άριστο και όμορφο σε όλους τους ανθρώπους της πίστης. Σας διαβεβαιώ ότι η καρδιά μου είναι, επίσης, έτοιμη και σταθερή γι’ αυτό το καθήκον».
Κι έτσι ο Ελπιδοφόρος απέδειξε ότι η ετυμολογία του ονόματός του αποδίδει το κυριολεκτικό περιεχόμενο της προσωπικότητάς του, ως κομιστή ελπίδας μεγάλης από την οποία τόση ανάγκη είχε η Εκκλησία μας για να βγει από την απόγνωση και τον στροβιλώδη φαύλο κύκλο της ανικανότητας και της απόγνωσης.
Μέσα σε έξι μήνες κατόρθωσε να κερδίσει τις καρδιές όλων -εκτός λίγων εξαιρέσεων ατόμων δυσείμονος μικρόνοιας- και συνεπώς άνευ σημασίας. Κατόρθωσε να επαναποκτηθεί και πάλι η εμπιστοσύνη των ένθεων ομογενών μας, διότι είναι αλήθεια αδιαμφισβήτητη πως η Ομογένειά μας απαρτίζεται από ανθρώπους ένθεους, φιλότιμους και φιλόθεους, αφοσιωμένους στα μέγιστα και ουσιώδη του Γένους. Και ιδού τώρα με πίστη και ομόνοια θα πραγματοποιηθεί το «θαύμα» ανοικοδόμησης και αποπεράτωσης του Ναού του Αγίου Νικολάου, κι από σημείο αισχύνης που ήταν επί τόσα χρόνια, θα καταστεί σημείο εκλαμπρότατο περηφάνιας και καύχησης του Ελληνισμού της Αμερικής «εις πάντα τα Εθνη».
Κι η ιστορία γράφει και θα καταγράψει πως ο Ναός του Αγίου Νικολάου αποπερατώθηκε εν έτει 2021 Αρχιεπισκοπεύοντος Ελπιδοφόρου του Θεοφιλώς ποιμαίνοντος την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Οι ολίγιστοι κακόβουλοι και κακοήθεις ενιστάμενοι και ιοβόλοι «ως εκλείπει καπνός εκλιπέτωσαν». Ο ναός θα αποπερατωθεί επειδή υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν να περνούν από τα λόγια και τα ευχολόγια, στην πράξη. Κι ήταν αυτός ο λιμός της πράξης που γονάτισε την Εκκλησία και τους θεσμούς της, αλλά τώρα πια σημαίνουν οι καμπάνες και μας καλούν όπως «εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν». Εκείνο το οποίο μετρά τούτη την ώρα είναι η καινούργια πορεία προς το «θαύμα» της αποπεράτωσης του ναού του Αγίου Νικολάου του οποίου το όνομα σημαίνει νίκη. Κι η Ομογένεια της Αμερικής ξέρει να νικά. Αλίμονο σ’ αυτούς εδώ αλλά και στην Ελλάδα, που δεν μέτρησαν και σφυγμομέτρησαν σωστά την Ομογένεια και τους ανθρώπους της.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου