Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Διώρυγα Κωνσταντινούπολης: Σάλος με την κομπίνα του γαμπρού του Ερντογάν


Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2020



Σκάνδαλο στην Τουρκία με πρωταγωνιστή τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών και γαμπρό του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ. Απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα δημοσιεύματα που τον “καίνε” για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης.
Μέχρι και τουρκικό δικαστήριο παρενέβη για να… μαζέψει το σκάνδαλο που ξέσπασε με πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.
Ο Αλμπαϊράκ κατηγορείται ότι με την οικογένειά του αγόρασαν γη εκεί, από όπου σχεδιάζεται να περάσει η Διώρυγα της Κωντανστινούπολης, για να ενώσει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου και καταλύοντας την ελεύθερη ναυσιπλοΐα.

Το σκάνδαλο φαίνεται να είναι μεγάλο αλλά η τουρκική Δικαιοσύνη απαγόρευσε την πρόσβαση στα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που “καίνε” τον γαμπρό του Ερντογάν. Τα άρθρα, δηλαδή, που είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο έχουν μπλοκαριστεί και πλέον δεν είναι προσβάσιμα στους χρήστες.

Η αποκάλυψη της “Cumhuriyet”

Την κομπίνα του Μπεράτ Αλμπαϊράκ αποκάλυψε πρώτη η “Cumhuriyet” στις 20 Ιανουαρίου, όταν έγραψε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας αγόρασε τη γη το 2012, ένα χρόνο μετά την πρώτη ανακοίνωση του έργου από τον πεθερό του και τότε πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Αλμπαϊράκ απέκτησε 13 στρέμματα γης κατά μήκος της σχεδιαζόμενης Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης.
Ο Ερντογάν είχε ανακοινώσει το σχεδιαζόμενο έργο το 2011, πριν την εκλογή του ως πρωθυπουργός για τρίτη φορά και ο Αλμπαϊράκ αγόρασε οικόπεδα καταχωρημένα ως γεωργική γη στην περιοχή Αρναβούτκοϊ της Κωνσταντινούπολης, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το κόστος της γης στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, με πληροφορίες από Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου