Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

Μακρίσια Ηλείας: Χοιροσφαγή και έρωτας ήθελαν το γλέντι τους – Τήρησαν την παράδοση και το έθιμο

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, 2020

Για τα Μακρίσια Ηλείας, η χοιροσφαγή αποτελεί κάθε χρόνο μέρα γιορτής.

Από τη μία γιατί είναι ένα από τα πιο μεγάλα έθιμα της περιοχής και από την άλλη γιατί μέσα από το έθιμο αυτό, παράγεται ο πιο εκλεκτός μεζές που συνοδεύει κάθε γλέντι, κάθε τραπέζι των Μακρισαίων όλη τη χρονιά, το παστό, ή καλύτερα την τσιγαρίδα.
Φέτος συνέπεσε η χοιροσφαγή με τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και οι κάτοικοι στην περιοχή, γιόρτασαν… τον έρωτά τους για το μεγάλο έθιμο, γλεντώντας διπλά…
Παρά το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και του πένθους πολλών οικογενειών, τα σπίτια που τήρησαν το έθιμο δυστυχώς ήταν ελάχιστα.
Παρόλα αυτά όμως το έβλεπες και το ένιωθες στο χωριό, ότι η χθεσινή  μέρα ήταν ξεχωριστή. Ήταν η μέρα των Μακρισίων….
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου