Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί: 8 στα 10 παιδιά θεραπεύονται!


Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο).

Με σύνθημα ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την ιατρική κοινότητα καθώς το 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνονται καλά και μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία τη σημερινή εποχή  θεραπεύονται. Στην Ελλάδα όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου, μετά τα ατυχήματα.
Όμως με την αλματώδη πρόοδο της ιατροφαρμακευτικής επιστήμης υπάρχει ελπίδα για να θεραπευτούν ολοένα και περισσότερα παιδιά, αρκεί βέβαια να υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές, κάτι που δε συμβαίνει στη Δυτική Ελλάδα καθώς κανένα περιστατικό παιδικού καρκίνου δεν αντιμετωπίζεται νοσοκομειακά, με το πιο κοντινό νοσηλευτικό ίδρυμα για τους κατοίκους να είναι στην Αθήνα.
Ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε επόμενο στάδιο της ίασης είναι οι εξετάσεις που καλείται να κάνει το παιδί, τόσο από πλευράς κόστους καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δικαιολογούν συγκεκριμένο αριθμό και μέρος αυτών όσο και λόγω της πολύμηνης αναμονής μέχρι να κλειστεί το πολυπόθητο ραντεβού, καθώς μπορεί να καθυστερήσει ακόμη και 3 με 4 μήνες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ιατρούς τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι κληρονομικός, δεν είναι μεταδοτικός και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει θάνατο, συνήθως προκύπτει  ξαφνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου