Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ο επιφανής ομογενής Τζορτζ Μάρκους έκανε δωρεά $2 εκατομμυρίων για τον Αγιο Νικόλαο

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2020

 

Ο ομογενής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Μάρκους. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»/ Αναστάσης Κουτσογιάννης
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο επιφανής επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Τζορτζ Μάρκους από την Καλιφόρνια έκανε δωρεά ύψους $2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Μανχάταν.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για δεύτερη δωρεά καθότι ήδη έχει προβεί στο παρελθόν σε δωρεά $1 ενός εκατομμυρίου δολαρίων, γεγονός το οποίο ανεβάζει το συνολικό ποσό των δωρεών στα $3 εκατομμύρια.
Σε επιστολή του με ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 2020 προς τον πρόεδρο του Οργανισμού «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου» Ντένης Μέχιελ, ο κ. Μάρκους έγραψε ανάμεσα στα άλλα: «Αγαπητέ Ντένη, κάνατε θαυμάσια εργασία που προήδρευσες στη συνεδρίαση ‘Των Φίλων του Αγίου Νικολάου’… Με χαρά εσωκλείω επιταγή εκ $2 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόσχεση που έδωσα στη διάρκεια της συνεδρίασής μας.
Η Ελληνική Κοινότητα θα ευγνωμονεί αιωνίως εσένα, τον π. Αλέξανδρο (Καρλούτσο) και τον Μιχάλη ψαρό που αναλάβατε τον ηγετικό ρόλο για την ανοικοδόμηση της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου.
Με τους πλέον θερμούς χαιρετισμούς μου
Τζορτζ Μάρκους».
Ο Τζορτζ Μάρκους, γεννήθηκε στην Εύβοια το 1941 και το πλήρες ελληνικό επώνυμό του είναι Γεώργιος Μουτσάνας. Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ και την Καλιφόρνια από το 1945, όταν ήταν μόλις 4 ετών. Έχει κάνει σπουδές στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Τζορτζτάουν και είναι νυμφευμένος με την Τζούντυ Μάρκους (Judy Marcus).
Όντας ένας από τους πιο ισχυρούς οικονομικά ομογενείς, ο Τζορτζ Μάρκους διαθέτει περιουσία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ είναι ιδρυτής των εταιρειών Marcus & Millichap και Essex Property Trust. Είναι πρόεδρος της National Hellenic Society και στηρίζει τους οργανισμούς της ελληνικής ομογένειας.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου