Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Xρόνια κόπωση: Όταν η κούραση δεν περνά

Παρακευή, 17 Ιανουαρίου, 2020

Είστε απλώς κουρασμένοι ή εξουθενωμένοι; Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης. Πόσο εύκολο είναι όμως να το καταλάβουν και να το αντιμετωπίσουν;

Χρόνια κόπωση:  Όταν η κούραση δεν περνά | tovima.grΕίστε απλώς κουρασμένοι ή εξουθενωμένοι; Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης. Πόσο εύκολο είναι όμως να το καταλάβουν και να το αντιμετωπίσουν;
Στα µέσα της δεκαετίας του ‘70 χρησιµοποιήθηκε για πρώτη φορά ο όρος Burn-out στις ΗΠΑ για να περιγράψει µια επαγγελµατική παθολογία που χαρακτηρίζεται από γρήγορη κατανάλωση των ενεργειακών ψυχοσωµατικών αποθεµάτων και µείωση των επαγγελµατικών επιδόσεων. Στις αρχές περίπου του ‘90 έµαθε το ευρύ κοινό για το σύνδροµο εξουθένωσης.
Το σύνδροµο λοιπόν χρόνιας κόπωσης εµφανίζεται συχνότερα σε πολυάσχολους ανθρώπους, κυρίως γυναίκες, κάποιες φορές έπειτα από µια περίοδο ισχυρού στρες που οφειλόταν σε µια ασθένεια ή σε κάποιο άλλο πρόβληµα.
Τα συµπτώµατά του είναι ποικίλα και µάλλον ασαφή, γι’ αυτό και ονοµάζεται σύνδροµο (στην ιατρική η συγκεκριµένη λέξη περιγράφει συνήθως ένα σύνολο συµπτωµάτων που είναι λίγο γενικά και συγκεχυµένα), δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ονοµάζεται και «αόρατη νόσος», γι’ αυτό τα ασφαλιστικά ταµεία δεν το αναγνωρίζουν ως ασθένεια.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου