«Σάλος» προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες στην Premier League με αφορμή το VAR και τον καταλογισμό των οφσάιντ, με τους οπαδούς να μαζεύουν… υπογραφές για την κατάργηση της τεχνολογίας.
Αφορμή οι τελευταίες αποφάσεις του VAR, μέσω του οποίου ακυρώθηκαν τέσσερα γκολ, σε φάσεις απόλυτα οριακές (στα όρια του χιλιοστού).
Συγκεκριμένα, μέσω της σελίδας «change.com», η οποία είναι γνωστή για τις δράσεις που «τρέχει» κατά καιρούς, συγκεντρώνονται διαδικτυακές υπογραφές για να καταργηθεί το VAR από την πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.
Η International Football Association Board αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα που έχει προκύψει και τόνισε πως γίνεται λάθος η εφαρμογή του VAR, αφού, εξ αρχής είχε γίνει σαφές πως θα ελέγχονταν τα ξεκάθαρα λάθη κι όχι με τόση λεπτομέρεια όσο γίνεται, για κάτι που δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε καν ανθρώπινο λάθος.
Παρόλα αυτά η Premier League έδειξε ανένδοτη τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, καθώς αποφάσισε να μην κάνει κάποια αλλαγή του κανονισμού, προχωρώντας ως έχει, ακόμα και στην περίπτωση πολύ οριακών φάσεων.