Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Λιμάνι Κατακόλου: Το «ποδαρικό» του κρουαζιερόπλοιου «Opera» και τα… ευτράπελα του λιμενάρχη

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020



«Ποδαρικό» για το 2020 στο λιμάνι του Κατακόλου έκανε χθες το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Opera». Ένα ποδαρικό που συνδυάστηκε από μια σεμνή τελετή υποδοχής από πλευράς δήμου Πύργου και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, εκπρόσωποι του οποίου, μαζί με τον Λιμενάρχη Δημήτρη Παπαηλιού και τον ταξιδιωτικό πράκτορα Παναγιώτη Φάκλαρη, αντάλλαξαν αναμνηστικά με τον Ιταλό καπετάνιο του πλοίου.


Παράλληλα χορευτικό τμήμα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Φάρος», παρουσίασε στους επιβάτες του «Opera» παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα.
Η ευχή που κυριάρχησε ήταν η φετινή χρονιά να είναι καλύτερη για το λιμάνι του Κατακόλου, όσον αφορά τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καθώς και των έργων υποδομής που αναμένεται να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα του…
«Περισσότερες αφίξεις το 2020»…
Με δήλωση του ο αντιδήμαρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος τόνισε ότι «Υποδεχτήκαμε στο Κατάκολο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς, το Opera της γνωστής εταιρείας MSC με 3000 επιβαίνοντες, 2,300 επιβάτες και 700 περίπου άτομα προσωπικό. Ένα γεγονός που δείχνει ότι φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την κρουαζιέρα και το λιμάνι του Κατακόλου. Όχι μόνο γιατί θα έρθουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια, αφού περιμένουμε περίπου 30 παραπάνω απ` ότι πέρυσι. Αλλά και γιατί περιμένουμε μέσα στο 2020 θα ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα έργα στην χερσαία ζώνη. Έργα που φιλοδοξούμε να κάνουν το λιμάνι πιο λειτουργικό, πιο ασφαλές πιο ελκυστικό για τους τουρίστες. Πάντα σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο αλλά και με την Λιμενική Αρχή, τον Λιμενάρχη και τους συνεργάτες του, θα επιδιώξουμε το λιμάνι του Κατακόλου να μην είναι μόνο μέσα στην πρώτη πεντάδα από πλευράς αφίξεων σε όλη την χώρα, αλλά βήμα-βήμα να γίνει το πρώτο λιμάνι κρουαζιέρας».

Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Νίκος Ψάρρης δήλωσε πως «Από πλευρά Λιμενικού ταμείου με μια πολύ συστηματική προσπάθεια, άοκνη, του δημάρχου μας Τάκη Αντωνακόπουλου, το 2020 το λιμάνι του Κατακόλου θα αναβαθμιστεί ποιοτικά σε πολλά επίπεδα. Κύρια μέριμνα του δημάρχου και όλων μας είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας. Η ασφάλεια και άλλα θέματα είναι αποτέλεσμα συστηματικής προσπάθειας που κάνουμε και θα φανεί μέσα στο 2020, χρονιά που το λιμάνι θα αλλάξει όψη. Με ένα λιτό καλωσόρισμα που διοργανώσαμε αποδεικνύουμε ότι ξεκινάς με τα απλά πράγματα και συνεχίζεις και με τα μεγάλα. Θεωρώ ότι το λιμάνι του Κατακόλου θα καταξιωθεί ως το πρώτο λιμάνι της χώρας».
Τέλος, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατακόλου «Ο Φάρος», Ελένη Τερζοπούλου ανέφερε ότι «Καλωσορίσαμε το πρώτο καράβι της σεζόν με το μικρό χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας. Τα παιδιά μας χόρεψαν για τους επισκέπτες του λιμανιού κι ελπίζω κι εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι πολύ καλή για το λιμάνι του Κατακόλου».

Δημοσιογραφικό παράβολο για κάλυψη της κρουαζιέρας!

  • Απίστευτες στιγμές έζησαν ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ, ο ΥΑΛΕ, ο ναυτιλιακός πράκτορας και τα δημοσιογραφικά συνεργεία
Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα και ο ένστολος του Λιμεναρχείου Κατακόλου «ξαναχτύπησε» για 3η φορά.
Μετά τη σύλληψη συνεργείου και επιχειρηματία με την αιτιολογία της παράνομης μεταφοράς φυκιών, μετά τη σύλληψη και το αυτόφωρο συνεργείου τοποθέτησης οπτικών ινών για την ασφάλεια του λιμανιού, συνέβη χθες το εξής απίστευτο περιστατικό.
Συνεργεία των τοπικών ΜΜΕ είχαν λάβει πρόσκληση από τον φορέα διαχείρισης του λιμένα δηλ. το ΔΛΤΠ και από τον Δήμο Πύργου για την κάλυψη της υποδοχής του πρώτου κρουαζιεροπλοίου που αφίχθη χθες στο λιμάνι Κατακόλου τη νέα χρονιά.
Ενώ λοιπόν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος ΔΛΤΠ Νίκος Ψάρρης, ο ΥΑΛΕ Άγγελος Παναγιωτακόπουλος, ο ναυτιλιακός πράκτορας Πάνος Φάκλαρης συνοδευόμενοι από δημοσιογράφους, προσήρχοντο προκειμένου να επισκεφθούν -ως είθισται- τον κυβερνήτη του κρουαζιεροπλοίου «Opera», πλησίασε το συνεργείο της ΟΡΤ ο λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού και το ρώτησε αν έχει άδεια κινηματογράφησης προκειμένου να το αφήσει να συνοδεύσει τις τοπικές αρχές στο πλοίο.

Δημιουργήθηκε αμέσως μία ένταση, οπότε έσπευσαν ο αντιδήμαρχος και ο αντιπρόεδρος να διαβουλευτούν με τον λιμενάρχη, ώστε να λήξει αισίως το θέμα που δημιούργησε.
Τελικά ο λιμενάρχης ενημέρωσε ότι δεν επιμένει στην απαγόρευση εισόδου των ΜΜΕ και «εν πάσει περιπτώσει το θέμα θα ρυθμιστεί από την επόμενη φορά».
Καλύφθηκε λοιπόν η επίσκεψη πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, συμμετείχε κινηματογραφούμενος από το συνεργείο της ΟΡΤ και ο λιμενάρχης προσφωνών τον κυβερνήτη του πλοίου, ήπιε γαλλικό αφρώδη οίνο (σαμπάνια) και μετά τη συνάντηση έγιναν και δηλώσεις έξω από το πλοίο από τον αντιδήμαρχο κ. Αργυρόπουλο και στη συνέχεια όλοι οι παριστάμενοι απεχώρησαν.
Όμως εδώ ξεκινάει η δεύτερη πράξη της κωμωδίας (ή του δράματος).
Το συνεργείο της ΟΡΤ καθώς αποχωρούσε προκειμένου να επιβιβασθεί στο Ι.Χ. της OΡΤ-TV το πλησίασαν λιμενικοί οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούσε να αποχωρήσει, ζητήθηκαν τα στοιχεία τους και στη συνέχεια τους ανακοίνωσαν ότι έπρεπε να επισκεφθούν το λιμεναρχείο.
Εκεί τους ανακοινώθηκε ότι έπρεπε να πληρώσουν παράβολο προκειμένου να τους επιτραπεί να φύγουν από το λιμεναρχείο.
Πράγματι ο καμεραμάν της ΟΡΤ Σταμάτης Καραγκούνης συμμορφώθηκε και προμηθεύτηκε παράβολο από το ταχυδρομείο (που δεν είχε ακόμα κλείσει) δίπλα στα γραφεία του λιμενικού ταμείου οπότε και του επετράπη να φύγει.
Τίθενται μετά το απίστευτο αυτό γεγονός τα εξής ερωτήματα:
1. Εάν ο καμεραμάν της ΟΡΤ δεν είχε επάνω του χρήματα, ή αν είχε κλείσει το ταχυδρομείο και δεν μπορούσε να προμηθευτεί παράβολο τί θα συνέβαινε;
2. Αφού η πρόσκληση έχει γίνει από τον Φορέα Διαχείρισης και τον Δήμο Πύργου και δεν υπάρχει εμπορικός σκοπός η φαεινή ιδέα του παραβόλου από τον λιμενάρχη είναι παράνομη πράξη ή όχι;
3. Aφού πρόσφατα τα τοπικά μέσα στην εορτή των Θεοφανίων κάλυψαν την εκδήλωση με φωτογραφίες και βίντεο της κατάδυσης του τίμιου σταυρού χωρίς να τους ζητηθεί η πληρωμή παραβόλου, γιατί τούτο δεν ζητήθηκε τότε, ενώ τώρα συνέβη το ακριβώς αντίθετο;
4. Όταν στο παρελθόν ο ίδιος ένστολος είχε δημιουργήσει παρόμοιο πρόβλημα σε συνεργείο τοπικής συναδέλφου εφημερίδος που ήθελε να καλύψει δημοσιογραφικά το μπάχαλο εντός της χερσαίας ζώνης (από την οποία απουσίαζε παντελώς κάθε έλεγχος από τη λιμενική αρχή) ζητήθηκε να πληρωθεί παράβολο, ναι ή όχι;
5. Eφόσον η πρόσκληση στα τοπικά μέσα είχε γίνει από τον Φορέα Διαχείρισης και δεν αποτελεί εμπορικό σκοπό, γιατί ζητήθηκε παράβολο που αιτείται αυτόβουλα ο ενδιαφερόμενος μόνο όταν ο σκοπός είναι εμπορικός;
Αν απαιτείται άδεια κινηματογράφησης -κατά τα ισχύοντα- αυτήν τη δίνει ο Φορέας Διαχείρισης και δεν απαιτείται να εκδοθεί άδεια από τη Λιμενική Αρχή, άρα παρέλκει το παράβολο (και στην περίπτωση που δεν έχει ήδη καταργηθεί).
Συμπερασματικά λοιπόν, ποιος δίνει το δικαίωμα ή παρέχει την ασυλία σε έναν υπάλληλο του Δημοσίου να ενεργεί κατά βούληση;
Ποιά είναι η θέση επ’ αυτού των αξιοτίμων Υπουργού
Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος κ. Θοδωρή Κλιάρη;
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου