Megxit: Οργισμένη η βασίλισσα Ελισάβετ | tanea.gr
Η Βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να είναι απογοητευμένη από την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.
Σύμφωνα με την Daily Mail το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι «απογοητευμένο» ενώ φουντώνουν οι ισχυρισμοί ότι το ζευγάρι Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι, δεν είχε πει το παραμικρό στην βασίλισσα Ελισάβετ για την απόφασή τους, την οποία ανακοίνωσαν μέσω social media και συγκεκριμένα στο Instagram.

Οργισμένη η βασίλισσα Ελισάβετ

Το γεγονός πως δεν γνώριζε τίποτα και έμαθε τα πάντα από την τηλεόραση σαν κοινή θνητή αλλά και η απόφαση του εγγονού της να αποποιηθεί το ρόλο της, έχουν εξοργίσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ.
Κορυφαία πηγή του παλατιού είπε πως η βασίλισσα Ελισάβετ και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια είναι «βαθύτατα απογοητευμένοι», ενώ άλλη πηγή δήλωσε πως οι «γαλαζοαίματοι» είναι «σοκαρισμένοι, θλιμμένοι και εξοργισμένοι» με το ζευγάρι.
Η δραματική τους απόφαση ελήφθη χωρίς τη γνώση της Βασίλισσας, του Πρίγκιπα Καρόλου ή του Πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος έμαθε για την ανακοίνωση μέσα από τις έκτακτες ειδήσεις, που χθες άρχισαν μαζικά να εμφανίζονται σε όλα τα παγκόσμια δίκτυα.
Τα ταμπλόιντ λένε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ αισθάνθηκε ότι η ξαφνική ανακοίνωση ήταν μια «πισώπλατη μαχαιριά» σε όλη την βασιλική οικογένεια και τον θεσμό.
Ο συντάκτης του βασιλικού ρεπορτάζ του BBC Τζόνι Ντάιμοντ, με ανάρτησή του στο Τwitter έγραψε:
«Το BBC αντιλαμβάνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν συμβουλευτεί κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας πριν εκδώσουν την προσωπική τους δήλωση και το παλάτι θεωρείται «απογοητευμένο».

Σε «πρώιμο στάδιο» οι συζητήσεις με Χάρι και Μέγκαν

Σε tweet του που ακολούθησε υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις με το ζευγάρι σχετικά με την απόφασή τους ήταν «σε πρώιμο στάδιο», προσθέτοντας:
«Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση, αλλά αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα που θα χρειαστούν χρόνο για να εργαστούν.
Μάλιστα, σε επόμενη ανάρτηση του και επικαλούμενος πηγή του παλατιού, ο ίδιος τονίζει πως τα προβεβλημένα στελέχη της βασιλικής οικογένειας νιώθουν πληγωμένα από την ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν να αποσυρθούν από τα τρέχοντα βασιλικά τους καθήκοντα.
Προσθέτει δε πως η ίδια πηγή του επιβεβαίωσε ότι δεν είχαν συμβουλευτεί κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC Peter Hunt είπε στο BBC Newsnight: «Είμαι πάντα πολύ επιφυλακτικός στη χρήση της φράσης «άνευ προηγουμένου», αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα».
«Είναι ένας εφιάλτης για τα logistics», δήλωσε πρώην αξιωματούχος του Παλατιού «Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας: ποιος παρέχει την ασφάλεια; Θα είναι η Σκότλαντ Γιαρντ ή θα ζητηθεί από τους Καναδούς να αναλάβουν κάτι τέτοιο. Και ποιος θα πληρώσει για αυτό;».

Το BBC σημειώνει πως υπάρχουν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις όπως το ποιος θα είναι ο νέος ρόλος τους, πού θα ζήσουν και ποιος θα πληρώνει, αλλά και τι σχέση θα έχουν Μέγκαν και Χάρι με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

«Είμαστε σε κατάσταση αναμονής και βλέπουμε αν αυτό το νέο μοντέλο μπορεί να λειτουργήσει και αν τελικά θα είναι το πρώτο βήμα για να φύγουν πραγματικά από τη βασιλική οικογένεια», γράφει το BBC. Τα σημάδια πως το ζευγάρι ήταν δυσαρεστημένο με τη βασιλική ζωή τους ήταν εμφανή για μερικούς μήνες, δήλωσε ο βασιλικός συντάκτης του BBC.
Ωστόσο όλοι σήμερα περιμένουν την νέα αντίδραση και περαιτέρω σχόλια της Ελισάβετ καθώς εκτιμούν πως θα κάνει σημαντική παρέμβαση για το θέμα και θα δείξει τις διαθέσεις της.

Η επίσημη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την απόφαση Μέγκαν-Χάρι

Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντέδρασε και επισήμως στην ανακοίνωση του Χάρι και της Μέγκαν τονίζοντας ότι «κατανοεί» τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.
Ωστόσο, προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο».
«Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.