Συναγερμός σήμανε στο Λος Άντζελες, καθώς αεροπλάνο που επέστρεφε στο αεροδρόμιο έριξε καύσιμα πάνω από δημοτικό σχολείο. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 παιδιά και έξι ενηλίκους που τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το αεροπλάνο αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε υποχρεωτική ρίψη καυσίμων.
Ωστόσο, στην περιοχή στην οποία διασκορπίστηκαν βρίσκεται ένα δημοτικό σχολείο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο προαύλιο.
Matt Hartman@ShorealoneFilms
DELTA flight 89 to Shanghai dumping fuel, returning to LAX W/ unknown emergency
Embedded video
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, 17 παιδιά και έξι ενήλικοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από πυροσβέστες και ασθενοφόρα που έχουν σπεύσει στην περιοχή.
Παράλληλα, οι αρχές έχουν δώσει εντολή οι υπόλοιποι μαθητές και το προσωπικό του σχολείου να μεταφερθούν σε εσωτερικούς χώρους και να παραμείνουν εκεί.
Οι πυροσβέστες «προσπαθούν να επιβεβαιώσουν ποια ήταν η ουσία που έπεσε από το αεροπλάνο, αν και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για οσμή καυσίμων στην περιοχή», ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της κομητείας του Λος Άντζελες στο Twitter.

Ασφαλής προσγείωση του αεροπλάνου

Το αεροσκάφος τελικά προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες λίγα λεπτά αργότερα.
Μάλιστα, η εφημερίδα Los Angeles Times αναφέρει ότι περιπολικά, με αναμμένους τους φάρους, ακολουθούσαν το αεροπλάνο ενώ προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο.
Colleen Shalby
@CShalby
Shortly before this plane landed at LAX, it dumped what's believed to be fuel on an elementary school playground, hitting several students. LA County Fire said 70+ are on scene assessing multiple patients https://www.latimes.com/california/story/2020-01-14/plane-dumps-fuel-on-students-on-school-playground-en-route-to-lax-officials-say