Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Ιράν : Οργή λαού για την κατάρριψη του Boeing – Διαδηλώσεις στην Τεχεράνη

 Κυριακή, 12 Ιανουαρίου, 2020

Η ανακοίνωση του Ιράν σήμερα ότι κατέρριψε από λάθος με πύραυλο ένα ουκρανικό αεροσκάφος προκάλεσε οργή στο εσωτερικό της χώρας και για κάποιους Ιρανούς η συγγνώμη των αρχών και τα συλλυπητήρια δεν αρκούν.

Πέρα από τη διεθνή κατακραυγή, το Ιράν έχει να αντιμετωπίσει τα «πυρά» των ίδιων των πολιτών του, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τον τρόπο που η κυβέρνηση Ροχανί διαχειρίστηκε την υπόθεση της συντριβής του ουκρανικού Boeing 737-800.
Η ανακοίνωση του Ιράν ότι κατέρριψε από λάθος με πύραυλο ένα ουκρανικό αεροσκάφος προκάλεσε οργή στο εσωτερικό της χώρας και για κάποιους Ιρανούς η συγγνώμη των αρχών και τα συλλυπητήρια δεν αρκούν.
Επί ημέρες το Ιράν διέψευδε τις κατηγορίες που του απέδιδε η Δύση ότι ευθύνεται για την συντριβή του αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες σε αυτό.

Η παραδοχή του Ιράν

Ο στρατός του Ιράν κατέρριψε «από λάθος» το Boeing 737 της Ukraine International Airlines, μετέδωσε νωρίτερα σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.
Στην ανακοίνωση του στρατού επισημαίνεται ότι η κατάρριψη του Boeing οφείλεται «σε ανθρώπινο λάθος», καθώς το αεροσκάφος πετούσε κοντά σε μία ευαίσθητη στρατιωτική περιοχή και θεωρήθηκε «εχθρικό αεροσκάφος».
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την πλήρη ευθύνη και ανακοίνωσαν ότι πέρασαν το αεροσκάφος για πύραυλο Κρουζ.
Η κατάρριψη του Boeing 737 των Ukraine International Airlines από τον στρατό του Ιράν την Τετάρτη είναι «μια μεγάλη τραγωδία και ένα ασυγχώρητο λάθος», έγραψε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στο Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα του «λυπάται βαθιά για το συμβάν».
Σε δικό του μήνυμα στο Twitter νωρίτερα σήμερα ο ιρανός ΥΠΕΞ Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ επέρριψε μέρος της ευθύνης για την τραγωδία στον αμερικανικό τυχοδιωκτισμό, όπως τον χαρακτήρισε.

Πορεία στην Τεχεράνη
Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη.
Η οργή των Ιρανών ξεχειλίζει για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε το φιάσκο με το ουκρανικό Boeing.
Oι διαδηλωτές – στην πλειοψηφία τους φοιτητές – φωνάζουν συνθήματα όπως «Ντροπή» και «κάτω οι ψεύτες», ενώ καλούν την κυβέρνηση να παραιτηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου