Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Καταπλακώθηκαν πιστοί από κατάρρευση εξέδρας στον εορτασμό των Θεοφανείων στην Αιθιοπία

Από τον εορτασμό των θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. (AP Photo)
ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν στην Αιθιοπία μετά την κατάρρευση σήμερα μιας ξύλινης εξέδρας, όπου στέκονταν, καθώς παρίσταντο στους εορτασμούς των Θεοφανείων στην πόλη Γκόνταρ (βόρειο τμήμα).
Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 08.00 το πρωί τοπική ώρα (07.00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εορτασμοί για τα Θεοφάνεια.
Δύο γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκόνταρ επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 3 νεκρούς.
«Αυτήν την ώρα, έχουμε 10 νεκρούς» είπε ένας από τους γιατρούς στο AFP.

Από τον εορτασμό των θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. (AP Photo)

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος της δημοτικής αρχής της Γκόνταρ για την «ειρήνη και την ασφάλεια» Τέσφα Μεκόνεν έκανε λόγο για 3 νεκρούς, ενώ διευκρίνισε ότι πέντε άνθρωποι έχουν «τραυματιστεί σοβαρά». Υπολόγισε σε περίπου 100 τον συνολικό αριθμό των τραυματιών.
Κάθε χρόνο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι επισκέπτονται την Γκόνταρ για την περίσταση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασαλέου Γουόρκου, ο επικεφαλής του γραφείου τουρισμού της πόλης.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται πριν από την αυγή κοντά στα λουτρά του Φασιλιντές, μια πέτρινη κατασκευή που φέρει το όνομα του αυτοκράτορα του 17ου αιώνα για να δουν τους πιστούς να βουτούν στο νερό για να γιορτάσουν τη βάπτιση του Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό.

Από τον εορτασμό των θεοφανείων στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. (AP Photo)

Εκατοντάδες εξ αυτών στάθηκαν πάνω σε μια αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της τελετής, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο AFP.
«Ακούσαμε έναν δυνατό κρότο και αυτό που είδαμε στη συνέχεια, στα φορεία, δεν ήταν ευχάριστο. Στην αρχή, πανικοβλήθηκαν, διότι η σύζυγός μου βρισκόταν εκεί, όμως κατόπιν τη βρήκα…» περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σάμουελ Μπαχερού, που ήρθε από την Αντίς Αμπέμπα για τον εορτασμό των Θεοφανείων.
AΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου