Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Οι δυνάμεις μας δεν σκοπεύουν να φύγουν από το Ιράκ

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου, 2020

«Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να φύγουμε από το Ιράκ. Τελεία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ στους δημοσιογράφους απαντώντας σχετικά με την επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας.

Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Οι δυνάμεις μας δεν σκοπεύουν να φύγουν από το Ιράκ | tovima.gr
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν λάβει απόφαση για μια αποχώρηση των στρατευμάτων τους από το Ιράκ, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ ‘Εσπερ, παρά την επιστολή της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης σε αυτή τη χώρα που ειδοποιεί τη Βαγδάτη για μια αναδιάρθρωση των αμερικανικών δυνάμεων.
«Ουδεμία απόφαση έχει ληφθεί για να φύγουμε από το Ιράκ. Τελεία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας στους δημοσιογράφους.
«Αυτή η επιστολή δεν αντιστοιχεί στο πνεύμα που μας διακατέχει σήμερα».
«Δεν ξέρω τι είναι αυτό το γράμμα … Προσπαθούμε να μάθουμε από πού προέρχεται αυτό, τι είναι αυτό, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για αποχώρηση από το Ιράκ», είπε ο ‘Εσπερ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την επιστολή αυτή.
Ο Έσπερ πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν προσηλωμένες στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους της Αμερικής.
Η επιστολή 
Νωρίτερα δύο στρατιωτικοί αξιωματούχοι — ένας Αμερικανός και ένας Ιρακινός — επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο και στο Reuters το γνήσιο της επιστολής που υπογράφει ο στρατηγός Ουίλιαμ Σίλι, διοικητής των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ.
«Σεβόμαστε την κυρίαρχη απόφασή σας που διατάσσει την αναχώρησή μας», αναφέρει η επιστολή, την επομένη της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο που καλεί την κυβέρνηση να διώξει τις ξένες δυνάμεις από το Ιράκ μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και του ανθρώπου του Ιράν στο Ιράκ, του ‘Αμπου Μέχντι αλ-Μουχάντις, την Παρασκευή στη Βαγδάτη.
«Από το σεβασμό στην κυριαρχία της Δημοκρατίας του Ιράκ και όπως ζήτησε το κοινοβούλιο και ο πρωθυπουργός, ο συνασπισμός θα μετακινήσει τις δυνάμεις του (…) για να εξασφαλίσει ότι η αποχώρηση από το Ιράκ θα διεξαχθεί με ασφάλεια και αποτελεσματικά», αναφέρει η επιστολή.
Στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την αποχώρηση αυτή, η επιστολή ανακοινώνει μια «αύξηση των μετακινήσεων με ελικόπτερα πάνω και γύρω από την Πράσινη Ζώνη κατά τη διάρκεια της νύχτας», ενώ πολλά ελικόπτερα πετούν πάνω από το κέντρο της Βαγδάτης απόψε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως και τις αρκετές νύχτες τελευταία.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου