Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Ελισάβετ: Σέβομαι την επιθυμία της Μέγκαν και του Χάρι


mdf02349_medΤρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2020ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2020

Η βασίλισσα Ελισάβετ και άλλα υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας είχαν «εποικοδομητικές» συνομιλίες σήμερα σε μια προσπάθεια να καθορίσουν τον μελλοντικό ρόλο του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν, ανέφερε η βασίλισσα σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ, όπου επισημαίνεται, επίσης, ότι η μονάρχης δίνει τις ευλογίες της στον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ προκειμένου να ακολουθήσουν το δικό τους, πιο ανεξάρτητο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια μιας «μεταβατικής» περιόδου, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν «θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και τη Βρετανία», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Την περασμένη εβδομάδα ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν γνωστοποίησαν ότι θέλουν να «αποσυρθούν» από τα βασιλικά καθήκοντά τους.
«Η οικογένειά μου και εγώ υποστηρίζουμε πλήρως την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως οικογένεια» διαβεβαιώνει η 93χρονη μονάρχης.
Η ανακοίνωση θεωρείται άκρως ασυνήθιστη τόσο λόγω του ανεπίσημου τόνου της όσο και της προσωπικής φύσης της, καθώς απευθύνεται στο ζευγάρι με τα ονόματά τους παρά τους τίτλους τους.
«Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».
Ο 35χρονος Χάρι και η 38χρονη Μέγκαν είπαν την περασμένη Τετάρτη ότι θα επιδιώξουν να υιοθετήσουν ένα χαμηλότερο προφίλ, να οικοδομήσουν την οικονομική ανεξαρτησία τους και να μοιράσουν τον χρόνο τους μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Αμερικής, καθώς «διαμορφώνουν έναν προοδευτικό νέο ρόλο».
Στην ανακοίνωση του παλατιού σήμερα σημειώνεται ότι ο Χάρι και η Μέγκαν «ξεκαθάρισαν πως δεν θέλουν να εξαρτώνται από την κρατική χρηματοδότηση στη νέα ζωή τους».
Προς το παρόν, δεν έχει καταστεί σαφές πώς ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα αποσυρθούν εν μέρει από τους βασιλικούς ρόλους τους ή ποιος θα πληρώνει για το διατλαντικό lifestyle τους.
Αυτή τη στιγμή, χρηματοδοτούνται κυρίως από τα χρήματα της περιουσίας του δουκάτου της Κορνουάλης του πρίγκιπα Καρόλου, καθώς τους απαγορεύεται να έχουν προσωπικά εισοδήματα.
«Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα προκειμένου να τα επιλύσει η οικογένειά μου και πρέπει να γίνει κάποια δουλειά για αυτά, όμως ζήτησα οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν τις επόμενες ημέρες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βασίλισσα.
Η Μέγκαν, η οποία βρίσκεται στον Καναδά με τον γιο της Άρτσι, ανεμένετο να συμμετάσχει στη σημερινή σύσκεψη στο Σάντρινγκχαμ, στην ανατολική Αγγλία, μέσω τηλεφώνου.

Δημοσιογράφοι αναμένουν την ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ έξω από τον πύργο του Σάντριγχαμ. AP Photo/Frank Augstein
Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο νεότερος αδελφός του Χάρι κατήγγειλαν δημόσια μία «προσβλητική» αναφορά σε εφημερίδα για τη μεταξύ τους σχέση. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Times, επικαλούμενη μία μη κατονομαζόμενη πηγή, έγραψε ότι ο Χάρι και η Μέγκαν αποφάσισαν να απομακρυνθούν από το βασιλικό περιβάλλον, λόγω μίας «στάσης μπούλινγκ» του Ουίλιαμ, ο οποίος δεν υποδέχθηκε με ευνοϊκούς όρους τη δούκισσα του Σάσεξ.

AP Photo/Frank Augstein
«Παρά τις ξεκάθαρες διαψεύσεις, μια ψευδής ιστορία δημοσιεύεται σήμερα σε μια εφημερίδα του Ηνωμένου Βασιλείου που κάνει εικασίες για τη σχέση ανάμεσα στον δούκα του Σάσεξ και τον δούκα του Κέιμπριτζ», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από τα γραφεία του Ουίλιαμ και του Χάρι.
«Για δύο αδέλφια που νοιάζονται τόσο βαθιά για τα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας, η χρήση προκλητικής γλώσσας κατ' αυτόν τον τρόπο είναι προσβλητική και δυνητικά επιβλαβής», προσθέτει η ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν θέλησε σήμερα να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την κρίση που διέρχεται η βασιλική οικογένεια και την οποία πυροδότησε η ανακοίνωση του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντά.
Σε ερώτηση που του τέθηκε εάν πρόκειται για μια λυπηρή κατάσταση για τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο Τζόνσον απάντησε πως δεν σχολιάζει ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη βασιλική οικογένεια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου