Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Αδελφοποίηση του Λόουελ με την Καλαμάτα

 


Από την τηλεδιάσκεψη στο Δημαρχείο Λόουελ για την αδελφοποίση της πόλης με την Καλαμάτα. Διακρίνονται, ο Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, ο δήμαρχος Βασίλειος Σαμαράς, ο Κώστας Τραβαγιάκης Α αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας και ο Δημήτρης Ματθαίος, πρόεδρος του Ευβοϊκού Συλλόγου Νέας Αγγλίας. Φωτογραφία: Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας
ΒΟΣΤΩΝΗ. Την Πέμπτη 23 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, θα γίνει η αδελφοποίηση της ιστορικής πόλης του Λόοουελ Μασαχουσέτης με την επίσης ιστορική πόλη της Καλαμάτας. Η τελετή θα γίνει στο Δημαρχείο του Λόουελ (Lowell), ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει κονσέρτο ελληνικής μουσικής. Από την Ελλάδα αναμένεται να έλθουν ο δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, επιχειρηματίες, μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου, αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο Καλαμάτας και άλλοι.
Μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο επικεφαλής της προσπάθειας αδελφοποίησης των δύο πόλεων, Βασίλης Καυκάς, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας και απαντητικά στην ερώτηση πού βρίσκονται οι προετοιμασίες για την αδελφοποίηση Λόουλ – Καλαμάτας είπε πως «αυτή τη στιγμή μετά από πολλή δουλειά και συνεργασία με τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια των δύο πόλεων βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι η προσπάθεια αδελφοποίησης των δύο ιστορικών πόλεων έχει προχωρήσει πολύ και ορίσθηκε να γίνει στις 23 Απριλίου».
Εξήγησε πως «σκοπός μας είναι να συμμετάσχουν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Η συμμετοχή των νέων τόσο στην τελετή αδελφοποίησης όσο και μετά είναι πολύ σπουδαία για να πετύχει η αδελφοποίηση. Δηλαδή δεν θα γίνει απλά μία εκδήλωση στο Λόουελ και έπειτα από ένα μήνα μία άλλη εκδήλωση στην Καλαμάτα, αλλά σκοπός μας είναι να συμμετάσχουν τα Πανεπιστήμια των δύο πόλεων, πολιτιστικοί φορείς, επιχειρηματίες, τουριστικοί φορείς, νέοι και νέες. Νομίζω ότι είναι καλό γιατί δίνουμε μία νέα ευκαιρία στους νέους και νέες να συμμετάσχουν και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις πράγμα που θα το πετύχουμε στην προσπάθεια που γίνεται και για την απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Βοστώνης – Αθήνας. Να σημειώσω εδώ ότι η Καλαμάτα έχει το δικό της αεροδρόμιο».

Ο δήμαρχος του Λόουελ Βασίλειος Σαμαράς, συνομιλεί με τον δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο μέσω Σκάιπ.
Φωτογραφία: Ομοσπονδία Νέας Αγγλίας

Ο κ. Καυκάς αναφερόμενος στο ιστορικό της ιδέας της αδελφοποίησης των δύο πόλεων είπε πως «η προσπάθεια άρχισε πριν ένα χρόνο σε μία συζήτηση φίλων όπου συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Μεσσηνία. Στη συνέχεια, έφερα το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας το οποίο και το ενέκρινε. Ακολούθησαν συναντήσεις με τον γενικό πρόξενο Στράτο Ευθυμίου, τον Δήμαρχο Σαμαρά κι εμένα. Οταν τον Ιούλιο του 2019 επισκέφθηκα την Καλαμάτα συναντήθηκα με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας και τους μετέφερα τις σκέψεις μας. Αποδέχτηκαν μετά χαράς την πρότασή μας οπότε όταν επέστρεψα στην Αμερική ο δήμαρχος του Λόουελ έγραψε επιστολή στον δήμαρχο Καλαμάτας με το σκεπτικό να προχωρήσουμε στην αδελφοποίηση. Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαμάτας απάντησε στον δήμαρχο του Λόουελ ότι δέχονται να γίνει η αδελφοποίηση των δύο πόλεων.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Λόουελ την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019 προσκλήθηκα και μίλησα για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και αμέσως μετά το Δημοτικό Συμβούλιο του Λόουελ ψήφισε ομόφωνα να γίνει η αδελφοποίηση.
Στη συνέχεια, ενημερώσαμε τον δήμαρχο Καλαμάτας ο οποίος έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας και εκεί η απόφαση ψηφίσθηκε ομόφωνα.
Ο Δήμος Καλαμάτας υπέβαλε αίτημα στα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών από τα οποία έλαβε τη νενομισμένη έγκριση.
Στο τέλος Δεκεμβρίου έγινε η πρώτη απ’ ευθείας τηλεπικοινωνία δια μέσου skype από το Δημαρχείο του Λόουελ και το Δημαρχείο Καλαμάτας».
Σύμφωνα με τον κ. Καυκά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Λόουελ έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής ως εξής:
Τετάρτη 22 Απριλίου άφιξη αντιπροσώπων από Καλαμάτα. Την Πέμπτη 23 στις 12:30 θα γίνει η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του Δημαρχείου του Λόουελ. Θα ακολουθήσει η τελετή της αδελφοποίησης εντός του Δημαρχείου. Στις 2 μ.μ. θα υπάρξει γεύμα και στις 8 το βράδυ εκδήλωση ελληνικής μουσικής. Την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις 10 π.μ., θα γίνει έπαρση της ελληνικής σημαίας στο Δημαρχείο της Βοστώνης, στις 12 θα ακολουθήσει δεξίωση στο κυβερνείο της Μασαχουσέτης και στη 1 η καθιερωμένη ετήσια εορτή για την Ανεξαρτησία της Ελλάδος εντός της Βουλής.
Το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., το επίσημο Δείπνο της Ομοσπονδίας για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας. Την Κυριακή 26 Απριλίου, στις 10 π.μ., εκκλησιασμός και Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Βοστώνης, στη 1 μ.μ. η Παρέλαση του Ελληνισμού στην κεντρική λεωφόρο Boylston, στις 3 μ.μ. εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης και στις 6 μ.μ. Αποχαιρετιστήριο δείπνο.
Ο κ. Καυκάς είπε ακόμα πως καλεί τον Ελληνισμό της περιοχής, ιδιαίτερα εκείνους και εκείνες που κατάγονται από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία γενικότερα που θέλουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις να επικοινωνήσουν μαζί τους στον εξής τηλεφωνικό αριθμό: (978) 835-1455
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου