Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Οι συμβολισμοί μιας ιστορικής υποψηφιότητας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Την ιστορικότητα και τους συμβολισμούς της επιλογής Σακελλαροπούλου για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του.
Η έξοδος από την κρίση
Ο κ. Μητσοτάκης συνέδεσε την επιλογή Σακελλαροπούλου με τη νέα πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, λέγοντας: «Σε μια εποχή που ο τόπος μας αφήνει πίσω την κρίση και κάνει πράξη την εθνική του αναγέννηση, έκρινα ότι το πρόσωπο του ανώτατου άρχοντα πρέπει να συμβαδίζει με αυτήν την πορεία». Εμφανίστηκε έτσι συνεπής στην προ πενταετίας επιλογή του να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.
Οι εθνικές προκλήσεις
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στο ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον της Ελλάδας και την καταλληλότητα που πρέπει να έχει η επιλογή του Προέδρου.
«Πρέπει να διαθέτει γνώσεις, κύρος και διεθνή εμπειρία. (…) Και στο μέτωπο των διεθνών μας σχέσεων, να αναδεικνύει το σταθερό προσανατολισμό της Ελλάδος να αντιμετωπίζει τις εθνικές προκλήσεις ειρηνικά και πάντα με γνώμονα το Δίκαιο», είπε ο πρωθυπουργός.
Γυναίκα, επιστήμων, αυτοδημιούργητη
Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την κυρία Σακελλαροπούλου «εξαίρετη νομικό και  διακεκριμένη επιστήμονα με διεθνείς περγαμηνές» ενώ  εξήρε τη μετριοπάθεια και την ευθυκρισία της: «Και ναι, η κυρία Σακελλαροπούλου είναι γυναίκα. Διακεκριμένη επιστήμων και ενεργός πολίτης. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η ελληνική κοινωνία χαρακτηρίζεται ακόμα από πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών. Το επιστημονικό έργο, αλλά και την κοινωνική παρουσία μίας αυτοδημιούργητης γυναίκας με καταγωγή από την Ξάνθη, που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη για να κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση», ανέφερε.
Το κράτος Δικαίου
Τέλος τη δική του σημασία έχει και η αναφορά του κ. Μητσοτάκη για το τι σηματοδοτεί η επιλογή μίας ανώτατης δικαστικού για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Μία ανώτατη δικαστής στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σηματοδοτεί την προσήλωσή μας στην Δικαιοσύνη ως κεντρικού αρμού της Δημοκρατίας. Τη διάθεση της κοινωνίας να αρθεί πάνω από διχασμούς και κομματισμούς και να ζήσει με κανόνες, ασφάλεια και ευημερία«, είπε ο κ. Μητσοτάκης στέλνοντας και εδώ το δικό του μήνυμα.
Η αντίδραση Σακελλαροπούλου
Η ίδια η κυρία Σακελλαροπούλου απεδέχθη την πρόταση Μητσοτάκη κάνοντας λόγο για μία επιλογή που τιμά την Δικαιοσύνη και την σύγρονη Ελληνίδα.
«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άκρως τιμητική επιλογή να με προτείνει, εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ως υποψήφια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Πιστεύω ότι με την πρόταση αυτή τιμάται, στο πρόσωπό μου, τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η σύγχρονη Ελληνίδα.
Με αίσθημα ευθύνης αποδέχομαι την πρόταση και, σε περίπτωση εκλογής μου, θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να υπηρετήσω το υψηλό καθήκον, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα.
Θεωρώ αυτονόητο και δηλώνω ότι, από τη στιγμή αυτή, απέχω από την άσκηση των δικαστικών μου καθηκόντων», ανέφερε στην πρώτη της δήλωση μετά τη δημοσιοποίηση της υποψηφιότητάς της.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου