«Εκπτωτοι» ο Χάρι και η Μέγκαν ετοιμάζονται για τον Καναδά | tanea.gr
Η λύση για το Megxit δόθηκε και από ότι φαίνεται το διαζύγιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ με τη βασιλική οικογένεια δεν θα είναι και τόσο βελούδινο.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι Σάσεξ αποποιούνται τους βασιλικούς τους τίτλους με τη βασίλισσα να δηλώνει «ευτυχής» που βρέθηκε ένας εποικοδομητικός τρόπος για να συνεχίσει η οικογένεια την πορεία της».
Εκτός από τους τίτλους η Μέγκαν και ο Χάρι πρέπει να επιστρέψουν στους Βρετανούς τα 2,4 εκατομμύρια λίρες τα οποία δαπανήθηκαν για να ανακαινιστεί το πολυτελές σπίτι που τους έκανε δώρο η βασίλισσα Ελισάβετ για το γάμο τους.
Άνθρωποι του παλατιού δήλωσαν ότι με τη νέα ρύθμιση πρέπει το ζευγάρι να αποποιηθεί τα βασιλικά του καθήκοντα και δεν παίρνει πια δημόσιους πόρους για τα έξοδά του. «Αυτό το νέο μοντέλο θα ισχύσει από την Άνοιξη που 2020»  δήλωσαν χαρακτηριστικά.
H βασίλισσα Ελισάβετ σε δηλώσεις της ανέφερε: «Μετά από πολλούς μήνες συνομιλιών και τις πρόσφατες συζητήσεις, χαίρομαι που μαζί βρήκαμε έναν εποικοδομητικό και υποστηρικτικό τρόπο για να συνεχίσει ο εγγονός μου και η οικογένεια του. Ο Χάρι και η Μέγκαν θα είναι πάντα αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που τους περιμένουν σαν αποτέλεσμα του εξονυχιστικού ελέγχου που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μια πιο ανεξάρτητη ζωή.
Γεγονός είναι ότι εδώ και λίγα 24ώρα είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση του ζευγαριού από την Βρετανία με τους Σάσεξ να ετοιμάζουν βαλίτσες για Καναδά.Χάρι και Μέγκαν διώχνουν το προσωπικό τους
Το προσωπικό που εργαζόταν στο Frogmore, την οικία του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ ειδοποιήθηκε ότι θα πρέπει να φύγει.
Το πολυτελές σπίτι που τους έκανε δώρο γάμου η βασίλισσα και για το οποίο η Μέγκαν Μαρκλ δαπάνησε πάνω από 2,5 εκ. λίρες για να το ανακαινίσει, δεν θα κατοικηθεί ποτέ ξανά από το ζευγάρι.
Εξάλλου, οι πληροφορίες λένε ότι το ζευγάρι θα εγκατασταθεί μόνιμα στον Καναδά και η Δούκισσα δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά για να ζήσει στη Βρετανία για μεγάλο διάστημα.
Τουλάχιστον δύο μόνιμοι υπάλληλοι – ο οικονόμος του σπιτιού και ένας καθαριστής – μεταφέρονται σε άλλα καθήκοντα εντός της οικογένειας της Βασίλισσας.
Άλλα μέλη του προσωπικού που χρησιμοποιούνταν ad hoc από το ζευγάρι, όπως οι σεφ, οι καμαριέρες και γκρουμ, ενημερώθηκαν ότι δεν θα χρειαστούν πλέον τις υπηρεσίες τους.
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο Χάρι και ο Μέγκαν λειτουργούσαν το Frogmore, στο κτήμα Windsor της Βασίλισσας, με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό και κανείς δεν απολύθηκε.
Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αλλάξουν θέσεις εργασίας μετά την απόφαση του ζευγαριού να μεταφερθεί στη Βόρεια Αμερική για τουλάχιστον ένα μέρος του έτους.
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έχει οδηγήσει σε βάσιμες υποψίες ότι η Δούκισσα του Σάσεξ, ειδικότερα, δεν θα επιστρέψει πότε για να ζήσει στη Βρετανία.
TA NEA