Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει εδώ και ένα μήνα η Έρρικα Μπρόγιερ. Η σταρ του ελληνικού κινηματογράφου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παράσταση «Η Παριζιάνα» στην οποία εμφανιζόταν ως guest.
Ο παραγωγός ενημέρωσε τους συντελεστές αλλά και το κοινό ότι η Μπρόγιερ αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και θα απουσίαζε κάποιο διάστημα από την παράσταση
Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε η αγαπημένη ηθοποιός και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε πολύ γρήγορα.
Το τελευταίο διάστημα η Έρρικα Μπρόγιερ νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας έχοντας στο πλευρό της την κόρη της Σάντρα Βουτσά, την αδερφή της Μαργαρίτα και ανθρώπους του στενού οικογενειακού της περιβάλλοντος.
Ο πρώτος σύζυγος Κώστας Βούτσας ενημερώνεται συνεχώς για την υγείας της.
------------

Η Έρρικα και η Μαργαρίτα Μπρόγιερ ξεκίνησαν ως ντουέτο (τραγούδι – χορός) το 1961 σε μια πορεία που κράτησε 15 ολόκληρα χρόνια.  Ο πατέρας τους ήταν Έλληνας και η μάνα τους από την Αυστρία.  Οι αδερφές κράτησαν το επώνυμο της μάννας των.

Την επόμενη χρονιά, μάλιστα, οι αδερφές Μπρόγιερ έκαναν ντεμπούτο και στο σινεμά, όταν χορεψαν σέηκ στην ταινία του Αλέκου Σακελλάριου «Όταν λείπει η γάτα», στην ταινία που πρωταγωνιστούσε (έπαιζε και τραγουδούσε) ο ηθοποιός – τραγουδιστής Βογιατζής.

Οι αδελφές, εμφανίζονταν και στο θέατρο.

Θυμάμαι που σε ένα νούμερο θεατρικού έργου (επιθεώρησης νομίζω) που θα ανέβαινε τότε, οι αδελφές θα έλεγαν (στο τραγουδιστικο-χορευτικό τους) και τη φράση «κάτω ο Καντιώτης»… Ο Καντιώτης, που ενοχλούσε με τα κηρύγματα του κατά του καρνάβαλου και των καλλιστείων… Υπήρξαν όμως έντονες αντιδράσεις, και τελικά ανέβηκε η παράσταση χωρίς τη φράση αυτή στο νούμερο των αδελφών, φράση, που έγινε τελικά: «κάτω οι πουριτανοί»!..

Το 1965 η Έρρικα παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά με τον οποίο έκανε μια κόρη (τη σημερινή ηθοποιό Σάντρα Βουτσά) και μετά χώρισε γρήγορα…

Η Μαργαρίτα, παντρεύτηκε τον επιχειρηματία κ. Τσολακάκη, με τον οποίο απέκτησε την Κρίστυ Τσολακάκη, σύζυγο του Νίκου Χατζηνικολάου.

Πού πήγα τα θυμήθηκα όλα αυτά;

Τα θυμήθηκα σήμερα, διαβάζοντας για μια συνέντευξη που έδωσε η Έρρικα Μπρόγιερ στην τηλεοπτική εκπομπή TV Weekend, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε και ότι το έχει ψιλομετανιώσει που χώρισε με τον Βουτσά!..


«Όταν λείπει η γάτα»