Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Δικηγόρος: Αποδόθηκαν κατηγορίες για φόνο στον Φώτη Ντούλο





Ο Φώτης Ντούλος (Tyler Sizemore/Hearst Connecticut Media via AP, File)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνελήφθη σήμερα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, στο σπίτι του στο Φάρμινγκτον του Κονέκτικατ, ο ομογενής Φώτης Ντούλος, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS. Οπως αποκάλυψε ο δικηγόρος του, Νορμ Πάτις, το δικαστήριο απέδωσε κατηγορίες περί φόνου στον ομογενή, για την υπόθεση της εξαφάνισης της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλου, τον περασμένο Μάιο. Μετά τη σύλληψη αναμενόταν να συλληφθούν δύο ακόμα άτομα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος Νορμ Πάτις.
Λίγη ώρα μετά τη σύλληψή του η οικογένεια της Τζένιφερ Ντούλου με ανακοίνωση που εξέδωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δήλωσε πως είναι ανακουφισμένη με τη σύλληψη του Φώτη Ντούλου. «Αυτό βέβαια δεν πρόκειται να φέρει την Τζένιφερ πίσω. Μας λείπει πολύ, την σκεφτόμαστε συνεχώς» ανέφεραν τα μέλη της οικογένειάς της.
Ο ελληνικής καταγωγής κτηματομεσίτης αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση τής εν διαστάσει συζύγου του. Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα είχε καταβάλλει εγγύηση ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους όταν είχε συλληφθεί μαζί με την Μισέλ Τροκόνη την 1η Ιουνίου με τις κατηγορίες της παραποίησης στοιχείων και παρεμπόδισης της έρευνας.
Η Τζένιφερ Ντούλου, 50 ετών και μητέρα πέντε παιδιών, εθεάθη για τελευταία φορά στις 24 Μαΐου να οδηγεί το αυτοκίνητό της, μάρκας «Chevrolet», στο Νιου Καναάν. Αργότερα η Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητό της κοντά σε ένα πάρκο, όχι μακριά από το σπίτι της στην πόλη του Κονέκτικατ.
Θυμίζουμε ότι στα μέσα Ιουνίου του περασμένου έτους, ο Φώτης Ντούλος είχε καταβάλλει εγγύηση ύψους μισού εκατομμυρίου δολαρίων και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας, ο Ντούλος και η σύντροφός του Μισέλ Τροκόνη (Trokonis), δήλωσαν ενώπιον του δικαστηρίου στο Κονέκτικατ πως είναι αθώοι για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται σχετικά με την εξαφάνιση της εν διαστάσει συζύγου του Φώτη Ντούλου και μητέρας των παιδιών του.
Ο Φώτης Ντούλος και η Μισέλ Τροκόνη είχαν συλληφθεί την 1η Ιουνίου με τις κατηγορίες της παραποίησης στοιχείων και παρεμπόδισης της έρευνας.

Η Μισέλ Τροκόνη παρουσιάζεται την Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2019, στο δικαστήριο του Στάνφορντ στο Κονέκτικατ. (Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP)

Η Τζένιφερ Ντούλου, 50 ετών και μητέρα πέντε παιδιών, εθεάθη για τελευταία φορά στις 24 Μαΐου να οδηγεί το αυτοκίνητό της, μάρκας «Chevrolet», στο Νιου Καναάν. Αργότερα η Αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητό της κοντά σε ένα πάρκο, όχι μακριά από το σπίτι της στην πόλη του Κονέκτικατ.
Η «Νew York Times» για τον «ταραχώδη γάμο» και το «πικρό διαζύγιο»
Η«ΝΥΤ», σε άρθρο της με τίτλο «Inside the Turbulent Marriage of the Missing Connecticut Mother of 5» είχε κάνει αποκαλύψεις για έναν «ταραχώδη γάμο», με «απειλές για απαγωγή και βία. Ανησυχίες για την ασφάλεια των παιδιών».
Η «ΝΥΤ» είχε σημειώσει ότι «το ‘πικρό διαζύγιο’ στο οποίο εμπλέκεται η Τζένιφερ Ντούλου, που αγνοείται για σχεδόν δύο εβδομάδες, περιγράφεται σε δικαστικά έγγραφα».
Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο:
Κατά τις διαδικασίες για το διαζύγιο που κράτησαν δύο χρόνια περίπου, μετά από σχεδόν 13 χρόνια γάμου, η Τζένιφερ Ντούλου είπε πως ανησυχεί για την «παράλογη, επικίνδυνη, εκφοβιστική, απειλητική και ελεγκτική συμπεριφορά» του συζύγου της.

H Jennifer Dulos (New Canaan Police Department via AP)

Η ίδια επεσήμανε ότι αυτός απειλούσε να απαγάγει τα παιδιά τους και να τα πάρει μακριά. Αυτή απείλησε να βάλει τη μαφία να του σπάσει τα πόδια, απάντησε αυτός.
«Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι η διαφωνία ήταν ακόμη μεγαλύτερη, από ό,τι είχε αποκαλυφθεί πριν και απεικονίζουν ένα γάμο που όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά έγινε τοξικός», σημείωσε η «ΝΥΤ», υπογραμμίζοντας πως όσο προχωρούσε η διαδικασία διαζυγίου, τόσο η ένταση μεγάλωνε.
Το άρθρο σημείωνε ότι ο δικηγόρος του Φώτη Ντούλου, ο Wayne D. Effron, δεν απάντησε σε emails ή τηλεφωνικές κλήσεις για κάποιο σχόλιο, ενώ και ο δικηγόρος του για το διαζύγιο, Michael Rose, αρνήθηκε να πει κάτι. Σχόλιο δεν έκανε και ο δικηγόρος στην ποινική υπόθεση της εξαφάνισης, Eugene Riccio.
Σύμφωνα ακόμη με το δημοσίευμα της «ΝΥΤ», η κ. Ντούλου κατέθεσε αίτημα για διαζύγιο τον Ιούνιο του 2017 και αμέσως έκανε έκκληση για εντολή επιτακτικής επιμέλειας των 5 παιδιών του ζευγαριού. Φοβόταν ότι ο κ. Ντούλος θα μπορούσε να κάνει κακό στην ίδια ή τα παιδιά, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο κ. Ντούλος, που γεννήθηκε στην Τουρκία και μεγάλωσε στην Ελλάδα, απειλούσε να απαγάγει τα παιδιά τους και να τα πάρει μακριά (overseas).
Ο κ. Ντούλος απάντησε χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες της συζύγου του, σημειώνοντας ότι μοιάζουν με αυταπάτες (delusional) και ότι η χρήση αντικαταθλιπτικών που έκανε αυτή την καθιστούσαν μη κατάλληλη να έχει μόνη την κηδεμονία για τα παιδιά τους.

Ο Φώτης Ντούλος και η μνηστή του, Μισέλ Τροκόνη παρουσιάστηκαν την Τρίτη, 11 Ιουνίου, 2019, στο δικαστήριο του Στάνφορντ στο Κονέκτικατ. (Erik Trautmann/Hearst Connecticut Media via AP)

Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα «ακανθώδες» τέλος σε ένα γάμο σχεδόν 13 ετών. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί στη Νέα Υόρκη τον Αύγουστο του 2004, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.
Είχαν σπουδάσει στο Brown University στο Ρόουντ Αϊλαντ και οι δύο. Ο κ. Ντούλος αποφοίτησε ένα χρόνο πριν από την κ. Ντούλου. Μετά το Κολέγιο η κ. Ντούλου επέστρεψε στην πόλη της ΝΥ, όπου μεγάλωσε και ζούσαν οι γονείς της.
Ως συγγραφέας η ίδια, ήταν συνιδρύτρια μιας θεατρικής ομάδας στις αρχές του ’90 και επίσης έλαβε το degree στη συγγραφή από την Tisch School of the Arts στο New York University, σύμφωνα με αναρτήσεις σε blog.
Το ζευγάρι μετακόμισε στο Κονέκτικατ το 2004, σύμφωνα δημόσια στοιχεία. Μεταξύ του 2006-2010, απέκτησαν δύο φορές δίδυμα και ένα πέμπτο παιδί.
Ενα χρόνο μετά τη γέννηση του τελευταίου παιδιού της, η κ. Ντούλου ξεκίνησε ένα blog. Σε αναρτήσεις από το 2011 και το 2012, οι οποίες είναι προσβάσιμες μέσω RSS, κατέγραφε τα καθημερινά «βήματα» της μητρότητας, αλλά επίσης έγραφε με αγάπη για τα παιδιά και τον σύζυγό της.
Το 2012 η οικογένεια Ντούλου μετακόμισε στο Farmington (Φάρμινγκτον). Οταν η κ. Ντούλου κατέθεσε αίτημα για διαζύγιο, η οικογένεια ζούσε σε ένα πολυτελές, μεγάλο σπίτι, το οποίο είχε χτίσει η εταιρεία του κ. Ντούλου.
Ενώ ζούσαν στο Farmington, ο γάμος τους έγινε «δύσκολος», σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Και οι δύο, ανέφεραν το 2017, ότι είχαν αποφασίσει να χωρίσουν.
Τον Μάρτιο εκείνου του έτους, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, η κ. Ντούλου ανακάλυψε ότι ο κ. Ντούλος είχε μία σχέση εκτός γάμου με την κ. Τροκόλη (Troconis) για περίπου ένα χρόνο, την οποία ο κ. Ντούλος δεν αμφισβήτησε.
Το ζευγάρι αποφάσισε ότι η κ. Ντούλος και τα παιδιά θα μετακόμιζαν στην οικία των γονιών της στο Pound Ridge στη Νέα Υόρκη, μία μικρή πόλη στην Westchester County, σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα. Το ζευγάρι σχεδίαζε να εγγραφούν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο στη New Canaan (Νιου Καναάν), σχεδόν 75 μίλια από την οικία στο Farmington, σημείωσε η ίδια πηγή.
Διαφωνίες σύντομα ακολούθησαν. Εκείνη την περίοδο η κ. Ντούλου νοίκιασε ένα σπίτι στη New Canaan, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, στα οποία αναφέρεται επίσης ότι η Τζένιφερ είπε ότι ο Φώτης ταλαντευόταν μεταξύ του «μου έλεγε ότι ο γάμος μας τελείωσε» και απειλές ότι δεν θα επέτρεπε ένα διαζύγιο.
Επίσης, η ίδια είπε ότι ανησυχούσε για την πρόσφατη αγορά ενός όπλου από τον κ. Ντούλο το οποίο διατηρούσε στην οικία τους. Ανησυχούσε ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να βλάψει την ίδια και την οικογένειά τους.
Στα δικαστικά έγγραφα επισημαίνεται ότι ο κ. Ντούλος απέρριψε τους χαρακτηρισμούς της κ. Ντούλου για τη συμπεριφορά του. Δεν την απείλησε ποτέ, είπε, και είχε πρόθεση να διευθετηθεί το διαζύγιό τους φιλικά.
Εξήγησε επίσης ότι είχε αγοράσει το όπλο για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικογένειάς του, εν γνώσει της Τζένιφερ. Αρνήθηκε δε ότι είχε ποτέ απειλήσει να απαγάγει τα παιδιά. Είπε πως ήταν η κ. Ντούλου που είχε φύγει με αυτά, παίρνοντάς τα στη New Canaan, χωρίς να τον ενημερώσει.
Καθώς προχωρούσε η διαμάχη για την επιμέλεια, και οι δύο κατέθεσαν αρκετά έγγραφα κατηγορώντας ο ένας τον άλλο για αγνόηση δικαστικών εντολών, μαλώνοντας εμπρός στα παιδιά και σε άλλες πολλές περιπτώσεις.
Σε ένα από τα νομικά έγγραφα, ο κ. Ντούλου ζητούσε επίπληξη της κ. Ντούλου για την απόκρυψη πληροφοριών από αυτόν, όπως ότι είχε επιλέξει νέο παιδίατρο για τα παιδιά και είχε υπογράψει για τη συμμετοχή ενός γιου τους σε μία ομάδα χόκεϊ επί πάγου.
Σε άλλο, η κ. Ντούλου κατηγορεί τον κ. Ντούλου ότι δεν παρείχε στα παιδιά τον κατάλληλο χρόνο ύπνου. Επίσης, επεσήμανε στα έγγραφα, κάθε φορά που τα παιδιά είχαν χρόνο με την κ. Troconis, κάτι που οι δικαστικές εντολές αρχικά απαγόρευαν.
Και οι δυο γονείς κατέθεσαν πολλά νομικά αιτήματα αναφέροντας ότι ο άλλος τους δυσφημούσε. Η κ. Ντούλου επεσήμανε ότι ο σύζυγός της την αποκαλούσε τρελή εμπρός στα παιδιά, λέγοντας ότι δεν ήταν κατάλληλη μητέρα και ότι θα πρέπει να «είναι κλεισμένη μακριά».
Ο κ. Ντούλος την κατηγορούσε ότι τον χαρακτήριζε «ψυχοπαθή», ο οποίος δεν νοιάζεται για τα παιδιά του και δεν εργαζόταν αρκετά ώστε να βγάλει χρήματα για την οικογένεια.
Σε κάποιο σημείο, αυτός ανέφερε σε δικαστικό έγγραφο, ότι η κ. Ντούλου είχε πει στα παιδιά ότι «αρέσει στον πατέρα σας το Farmington επειδή δεν είναι τόσο έξυπνος. Οι πετυχημένοι άνθρωποι ζουν στο New Canaan».
Ο John Slowiaczek, δικηγόρος στον τομέα των διαζυγίων και πρώην πρόεδρος της American Academy of Matrimonial Lawyers, δήλωσε πως η βιτριολική γλώσσα είναι συνηθισμένη σε πολλές υποθέσεις διαζυγίων και ότι ο μεγάλος αριθμός νομικών εγγράφων υφίσταται σε περιπτώσεις που εμπλέκονται πλούσιοι σύζυγοι.
Ακόμη και με τον κ. Ντούλο στη φυλακή, η μάχη για την επιμέλεια των παιδιών συνεχίζεται. Η δικαστής Donna Heller του Ανώτατου Πολιτειακού Δικαστηρίου του Stamford εξέδωσε μία έκτακτη εντολή ανακαλώντας τα δικαιώματα επισκέψεων του πατέρα.
Την επόμενη, η μητέρα της κ. Ντούλου, Gloria Farber (Γκλόρια Φάρμπερ), κατέθεσε αίτημα για την επιμέλεια των εγγονιών της. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, και τα πέντε μένουν μαζί της στη Νέα Υόρκη, από τις 24 Μαΐου που εξαφανίστηκε η κ. Ντούλου.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου