Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Η Γερουσία δέχθηκε επίσημα το κατηγορητήριο Τραμπ (βίντεο)





Παρακευή, 17 Ιανουαρίου, 2020
Η υπάλληλος της Βουλής, Σέριλ Τζόνσον με τους επτά διορισμένους βουλευτές ως εισαγγελείς της δίκης και τον Λοχία επί των Οπλων της Βουλής μετέβησαν, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, στη Γερουσία όπου παρέδωσαν τα δύο άρθρα του κατηγορητηρίου. (AP Photo/J. Scott Applewhite)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η Γερουσία μέσα από τελετουργίες και διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο δέχθηκε την Πέμπτη και επίσημα τα άρθρα του κατηγορητηρίου της Βουλής κατά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς (John G. Roberts Jr) ορίσθηκε συμβολικά ως πρόεδρος της ιστορικής δίκης για την καθαίρεση του Αμερικανού Προέδρου λόγω της εμπλοκής του στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την «Washigton Post», εκτός της ορκωμοσίας του ανώτατου δικαστή αναμενόταν να ορκιστούν γερουσιαστές ως ένορκοι στη δίκη. Επίσης, εκ μέρους των επτά βουλευτών που όρισε η Βουλή να επιχειρηματολογήσουν για τα δύο άρθρα του κατηγορητηρίου μίλησε από το βήμα της Γερουσίας ο βουλευτής Ανταμ Σιφ, διαβάζοντας το κατηγορητήριο που συνέταξε η Βουλή.
«Ακούστε, ακούστε, ακούστε!» («Hear ye, hear ye, hear ye!») φώναξε ο Λοχίας επί των Οπλων της Γερουσίας, καλώντας την εκκίνηση της διαδικασίας.
Για δεύτερη κατά συνέχεια ημέρα οι επτά ορισθέντες βουλευτές διέσχισαν το διάδρομο του Καπιτωλίου από τη Βουλή προς τη Γερουσία, σηματοδοτώντας την αρχή του τελετουργικού πρωτοκόλλου που μετατοπίζει τη διαδικασία από την ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή στη Γερουσία όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί.
Ο βουλευτής Ανταμ Σιφ, εκ μέρους των άλλων έξι βουλευτών, στάθηκε στο Βήμα της Γερουσίας και διάβασε το ψήφισμα του κατηγορητηρίου: «Παραπομπή του Ντόναλντ Τζον Τραμπ, προέδρου των ΗΠΑ, για υψηλά εγκλήματα και παραπτώματα», ανέφερε ξεκινώντας.
Στη συνέχεια, κι αφού διάβασε πλήρως το ψήφισμα αποχώρησαν και οι επτά προς τη Βουλή, αφήνοντας τη Γερουσία να συνεχίσει με τα διαδικαστικά.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ (Mitch McConnell) η δίκη θα ξεκινήσει το νωρίτερο την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ, και ενώ η υπόθεση πέρασε πλέον στη Γερουσία, συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις για την πίεση που άσκησε ο Τραμπ στην Ουκρανία να ερευνήσει πολιτικούς του αντιπάλους.
Ο Πάρνας ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ διέταξε με εντολή Τζουλιάνι τον αντιπρόεδρο Πενς να παραμείνει μακριά από την ορκωμοσία του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι για να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη νέα ουκρανική κυβέρνηση ότι έπρεπε να πάρουν σοβαρά το αίτημα για έρευνα σχετικά με τον Μπάιντεν, πολιτικό αντίπαλο του Προέδρου.
Να σημειωθεί ότι η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, υπέγραψε την Τετάρτη το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο κατόπιν διαβιβάστηκε στη Γερουσία, η οποία καλείται πλέον να οργανώσει τη διαδικασία της δίκης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ.
«Σήμερα γράφουμε Ιστορία», είπε η Πελόζι σε επίσημη τελετή μετά την ψηφοφορία που διεξήχθη στο Σώμα για να εγκριθεί η επίδοση του κατηγορητηρίου στη Γερουσία.
Ο ένοικος του Λευκού Οίκου έγινε τον περασμένο μήνα ο τρίτος Πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε σε δίκη στη Γερουσία («impeachment»), επειδή άσκησε πίεση στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου ο δεύτερος να δώσει εντολή να διενεργηθεί έρευνα για «διαφθορά» σε βάρος του Τζο Μπάιντεν, Δημοκρατικού πρώην αντιπροέδρου και πιθανού αντιπάλου του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Πάντως, οι πιθανότητες να καθαιρεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την προεδρία μετά τη δίκη του στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικανοί, θεωρούνται πρακτικά μηδενικές.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου