Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Άρχισε το "σήριαλ". Αρχισε στη Γερουσία η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η δίκη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία άρχισε και επίσημα απόψε.
Σε πρώτη φάση οι γερουσιαστές θα συζητήσουν και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν την πρόταση –και τις πιθανές τροπολογίες της– σχετικά με τους κανόνες που θα ακολουθηθούν σε αυτήν τη δίκη.
Τραμπ από Νταβός: Χαρακτήρισε τη δίκη για την παραπομπή του «φάρσα» και «κυνήγι μαγισσών»
Στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αμέσως μετά την άφιξή του στο Νταβός, γιατί δεν ήταν στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο Τραμπ απάντησε: «Ερχόμαστε να συναντήσουμε παγκόσμιους ηγέτες, τους πιο σημαντικούς ανθρώπους το κόσμου και θα γυρίσουμε στις ΗΠΑ φέρνοντας φοβερές οικονομικές υποθέσεις».
«Τα υπόλοιπα είναι απλά φάρσα. Είναι το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια και ειλικρινά είναι επαίσχυντο», τόνισε.
Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν χθες, Δευτέρα, από τη Γερουσία την άμεση αθώωσή του, πριν τη σημερινή έναρξη της ιστορικής του δίκης που ίσως οδηγήσει στην καθαίρεσή του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει κληθεί να καταθέσει, ενώ  από χθες το βράδυ βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας όπου συμμετέχει στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ο Τραμπ επανάλαβε εξάλλου χθες τις κατηγορίες του εναντίον των Δημοκρατικών μέσω Twitter, τονίζοντας ότι στην έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων –όπου διαθέτουν την πλειοψηφία-- επέδειξαν «μηδενική αντικειμενικότητα».
Η έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο και με τις ψήφους των Δημοκρατικών ο Αμερικανός πρόεδρος παραπέμφθηκε σε δίκη στη Γερουσία με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης του έργου του Κογκρέσου.
Ο Τραμπ είναι ο τρίτος Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμπεται σε δίκη μετά τον Άντριου Τζόνσον το 1868 και τον Μπιλ Κλίντον το 1999.
Η δίκη του ξεκίνησε την Πέμπτη με την ορκωμοσία των γερουσιαστών που θα αποτελέσουν τους ενόρκους, όμως σήμερα στις 13:00 τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας) ξεκινά η επίσημη διαδικασία υπό την προεδρία του προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς.
Τα βασικά επιχειρήματα Τραμπ
Η νομική ομάδα του Τραμπ υπέβαλε χθες στη Γερουσία τα βασικά της επιχειρήματα προς υπεράσπιση του Αμερικανού προέδρου. Πρόκειται για κείμενο 110 σελίδων στο οποίο οι δικηγόροι του τονίζουν ότι ο Τραμπ «δεν έκανε τίποτε κακό», ενώ χαρακτηρίζουν την παραπομπή του «επικίνδυνη διαστρέβλωση του Συντάγματος».
«Η Γερουσία θα πρέπει να απορρίψει το κατηγορητήριο και να αθωώσει τον πρόεδρο αμέσως», τονίζουν οι δικηγόροι του, σύμφωνα με τους οποίους το κατηγορητήριο «είναι αβάσιμο» καθώς δεν παρουσιάζει «κανένα έγκλημα ή παραβίαση του νόμου».
Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Τραμπ θα αθωωθεί καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Γερουσία και για την καθαίρεσή του χρειάζεται να συμφωνήσουν τα δύο τρίτα των γερουσιαστών.
«Προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι αυτές οι κατηγορίες είναι ξεκάθαρα αβάσιμες, οπότε δεν θα έπρεπε καν να χρειαστεί να προχωρήσουμε, θα μπορούσαν να απορριφθούν εξαρχής», εξήγησε μία πηγή που πρόσκειται στην υπερασπιστική ομάδα του Λευκού Οίκου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου