Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Χρυσοχοΐδης για καταλήψεις: Έχουν δικαίωμα στη μολότοφ και στον τσιμεντόλιθο


Συνέντευξη για το ζήτημα που βρίσκεται ψηλά στην επικαιρότητα μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου και τα επεισόδια κατά την επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στα κτίρια τα οποία μπήκαν ξανά στο Κουκάκι, έδωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δεν υπήρχε σχέδιο και στρατηγική και θεωρώ ότι υπήρχε μία παραίτηση στην αστυνομία. Βασική αιτία όλο το κλίμα που επικράτησε στη χώρα. Η αστυνομία κράτησε την Ελλάδα όρθια στα χρόνια της κρίσης.
Για το ζήτημα των καταλήψεων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι: «οι σημαντικές έχουν ήδη αντιμετωπιστεί. Δεν υπάρχει καμία βεντέτα. Γιατί αφήνουμε τις καταλήψεις να κακοφορμίζουν. Δεν είχαν μωρομάνες μέσα όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑΕίχαν τσιμεντόλιθους και δολοφονικά όπλα.
Και συμπλήρωσε τονίζοντας ότι: «Η δική μου η πεποίθηση είναι ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της ατιμωρησίας που υπήρξε εδώ και χρόνια. Υπήρχαν μέλη συμμορίας που είχαν συλληφθεί 200 φορές, δικάστηκαν 200 φορές και αφέθηκαν. Υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο. Υπάρχει το δικαίωμα στη Ματρόζου. Υπάρχει το δικαίωμα στο στυλιάρι στην ΑΣΟΕΕ και το δικαίωμα της μολότοφ στα Εξάρχεια. Δεν μπορεί να είναι στόχος ο αστυνομικός. Ο εργαζόμενος που παίρνει 800-1000 ευρώ και πρέπει να σκοτωθεί»
Και συνέχισε λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν κάποιο είδους ασυλία σε τέτοιου είδους πράξεις. Είναι πολλά παιδιά πλούσιων οικογενειών. Και από κάτω από την ασπίδα που πέφτει ο τσιμεντόλιθος είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ. Από εδώ και πέρα θα υπάρχει κάμερα σε κάθε επιχείρηση της αστυνομίας και θα καταγράφονται τα πάντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου