Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ξεσηκωμός για τον δρόμο Πάτρα -Πύργος: Την Τρίτη πάνε Καραμανλή


Σύσκεψη του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας συγκαλεί ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μετά και το τελευταίο θανατηφόρο περιστατικό που κόστισε τη ζωή δύο εκπαιδευτικών-καθηγητών στο ΓΕΛ Λεχαινών προχθές στον δρόμο-καρμανιόλα Πάτρα – Πύργος..

Βλέποντας την Κυβέρνηση να συνεχίζει την απραξία όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις για την κατασκευή σύγχρονου (και ασφαλούς) αυτοκινητόδρομου και το κόστος σε ανθρώπινες ζωές συνεχώς να αυξάνει, ο κ. Αντωνακόπουλος φέρεται διατεθειμένος να συνεχίσει τον αγώνα που έχει ξεκινήσει με δυναμικές καθολικές αντιδράσεις…
Ο δήμαρχος Πύργου θα δώσει το παρών σήμερα στα Λεχαινά, στο συμβολικό κλείσιμο του δρόμου Πάτρα – Πύργος, ενώ με δήλωσή του τονίζει πως «Η παρελκυστική χρήση του χρόνου από την Πολιτεία, μεταφράζεται σε ανθρώπινα θύματα. Ζητάμε άμεσα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα συνέχισης του έργου και τρόπο χρηματοδότησης, καθότι οτιδήποτε άλλο αποτελεί “πίστωση χρόνου” για νέες ανθρώπινες θυσίες».
Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος ανακοίνωσε την σύγκλιση του Συμβουλίου Αιρετών Ηλείας το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου, για την λήψη αποφάσεων σχετικά με το μεγάλο ζήτημα του δρόμου Πάτρα-Πύργος.
Σημειώνεται πως το Συμβούλιο των Αιρετών είχε συσταθεί μετά την πραγματοποίηση της εντυπωσιακής συγκέντρωσης στον Πύργο, στο πάρκο Ξύστρή, τον περασμένο Νοέμβριο…
Τα όσα ακολούθησαν από τότε έως σήμερα δικαιώνουν την στάση του Τάκη Αντωνακόπουλου αλλά και τα όσα είχε υποστηρίξει για την τακτική του υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή που δεν έχει δώσει ακόμα καμία ουσιαστική απάντηση για την τύχη της συνέχισης της εργολαβίας κατασκευής του δρόμου Πάτρα – Πύργος…
Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη συγκέντρωση που είχε γίνει την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, είχαν συρρεύσει εκατοντάδες πολίτες, και ο Τάκης Αντωνακόπουλος, συνεπικουρούμενος από μια μεγάλη ομάδα υποστηρικτών (σ.σ. αιρετών και εκπροσώπων φορέων από όλη την Ηλεία), αποφάσισαν ομόφωνα να αγωνιστούν για τα μεγάλα ζητήματα του νομού σηκώνοντας τη σημαία των διεκδικήσεων ψηλά, με κορυφαίο θέμα την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος
Στο Συμβούλιο συμμετέχουν όλοι οι δήμοι της Ηλείας, το Επιμελητήριο Ηλείας με τον πρόεδρο Κώστα Νικολούτσο, τα δυο Εργατικά Κέντρα (Πύργου και Αμαλιάδας), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Κώστας Πετρόπουλος, οι τρείς πρώην δήμαρχοι Ήλιδας και Αρχ. Ολυμπίας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος – Δημήτρης Κράλλης και Γιώργος Αηδόνης, αντίστοιχα και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος των ετεροδημοτών στην Αθήνα Παναγιώτης Αχιλλεόπουλος κ.α.
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ:
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΤΡΟΧΑΙΟ;
Δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο και την απώλεια δύο ακόμα συνανθρώπων μας, επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά η ανάγκη κατασκευής και ολοκλήρωσης  του αυτοκινητόδρομου Πατρών –Πύργου.
Το γεγονός αυτό από την πρώτη στιγμή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο φορέων όσο και απλών πολιτών οι οποίοι με ανακοινώσεις τους επέκριναν τους έως τώρα χειρισμούς πάνω στο θέμα αυτό αλλά και επαναδιατύπωσαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.
Πρωτοβουλία από Φαρμάκη:
Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 21 Ιανουαρίου  στην Αθήνα, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.
Στη συνάντηση θα παραβρεθούν τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης που έχει συσταθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, o Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος, καθώς και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με στόχο να υπάρξει ενδελεχής ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το έργο.
Ο Περιφερειάρχης είχε ζητήσει την συνάντηση από τον Υπουργό, στα τέλη του προηγούμενου έτους ενώ τον έχει ήδη ενημερώσει  για την επιτροπή που συγκροτήθηκε µε απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου, η συνεδρίαση του οποίου πραγματοποιήθηκε στον Πύργο, επαναλαμβάνοντας για ακόμα μία φορά ότι η κατασκευή του δρόμου αποτελεί μείζον θέμα για την περιοχή της Ηλείας αλλά και της Αχαΐας  για λόγους που ανάγονται  στην ασφάλεια των µετακινήσεων αλλά  και στην αναπτυξιακή προοπτική που θα δώσει με την ολοκλήρωση του  στην περιοχή.
Όπως τόνισε με δηλώσεις του στην εφ «Πατρίς» ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας «η Πατρών – Πύργου είναι ο δρόμος της ντροπής .Αλλά και της ξεδιαντροπιάς.
Ένα έργο που έχει ξεπεράσει προ πολλού ακόμα και τα πιο εξοργιστικά όρια καθυστερήσεων που, δυστυχώς, διαχρονικά υπάρχουν στα ελληνικά έργα».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ
Μπροστά στο θλιβερό συμβάν της απώλειας των δυο συνανθρώπων μας, εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Λεχαινών, δεν χωρούν λόγια, και δεν αρκεί να εκφράσουμε τις ευχές και τις ελπίδες μας για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου.
Είναι επιτακτική ανάγκη, το έργο αυτό, που θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί για να σταματήσει ο φόρος αίματος που έχει αποτίσει η Ηλεία σ’ αυτόν τον ¨δρόμο –καρμανιόλα¨, να ξεκινήσει και να παραδοθεί στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας και στους χιλιάδες επισκέπτες του νομού μας.
Η κατασκευή του, η οποία αποτελεί βασική προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, είναι αυτονόητο πως δεν προσφέρεται για οποιουδήποτε είδους πολιτική εκμετάλλευση.
Για τους λόγους αυτούς, στη συνάντησή μας με τον κ.Καραμανλή, την προσεχή Τρίτη στο Υπουργείο Υποδομών, ο στόχος είναι να ληφθούν άμεσα οριστικά αποφάσεις για τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και να τεθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την πραγματική έναρξη των εργασιών
ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου