Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020

Εγκρίθηκε η απαλλοτρίωση του αεροδρομίου Καλαμάτας, έρχεται η παραχώρηση του


Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, 2019

«Μεγαλώνει» το αεροδρόμιο της Καλαμάτας
Η πρώτη, έπειτα από χρόνια, ευχάριστη απόφαση για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του αεροδρομίου Καλαμάτας έρχεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά στην επέκταση των χώρων του.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, επεκτείνεται το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Ειδικότερα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε αναγκαστική απαλλοτρίωση ακινήτων για την επέκταση του αεροδρομίου, ύψους 500.000 ευρώ.
Η απαλλοτρίωση έχει ως σκοπό την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντος χώρου, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, συνολικού εμβαδού 49.702 τ.μ.
Η απαλλοτρίωση κηρύσσεται υπέρ του Δημοσίου και με δαπάνες αυτού. Η προκαλούμενη δαπάνη, ύψους 500.000 ευρώ, θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι μέσω ενός ανεξάρτητου διαγωνισμού παραχώρησης θα προχωρήσει η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας, όπως είχε πει από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Επίσης, στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η εγκατάσταση συστημάτων επικοινωνιών και καταγραφής φωνής (VCRS) για την εξυπηρέτηση των αναγκών των Υπηρεσιών Εναέριας Κυκλοφορίας (ATS), απόφαση που υπέγραψε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ταμείο Συνοχής και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκη Δανδόλου, και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και η δημόσια δαπάνη που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 11.749.000 ευρώ. Ως ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 25η Μαΐου 2020 και λήξης η 31η Δεκεμβρίου 2023.
Το σύνολο των παραδοτέων προκύπτει από την απαίτηση διπλών συστημάτων καταγραφής φωνής, σε παράλληλη λειτουργία, για επίτευξη πλήρους πλεονασμού (full redundancy).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου