Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Περισσεύματα φαγητού που μπορεί να σας αρρωστήσουν

Η γνώμη μας είναι να μαγειρεύτε φαγητό αρκετό για να το φάτε φρέσκο.  Δεν είναι μόνο αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω.  
Να για παράδειγμα οι μαγειρεμένες πατάτες όταν μπουν στο ψυγείο δεν είναι καλό να  τις φάμε γιατί ανεβαίνει ακόμα περισσότερο το ζάχαρο που περιέχουν!

Μπορεί τα περισσεύματα του χθεσινού φαγητού να μας φαίνονται σωτήρια τις δύσκολες ώρες που ο χρόνος δεν μας επιτρέπει την προετοιμασία φρέσκου φαγητού, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την επαναθέρμανση κάποιων τροφίμων.
Παντζάρια
Είναι γνωστό ότι το οξείδιο του αζώτου που περιέχουν τα κόκκινα αυτά λαχανικά μπορεί να δώσει ώθηση στην προπόνησή σας και να σας βοηθήσει με την αρτηριακή πίεση. Αν όμως τα μαγειρεμένα παντζάρια, δεν ψυχθούν και αναθερμανθούν σωστά, τα νιτρικά που περιέχουν μπορεί να μετατραπούν σε νιτρώδη και ύστερα σε νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες. Είναι προτιμότερο λοιπόν να τα καταναλώσετε αμέσως.
Αυγά
Τα αυγά σχεδόν πάντα περιέχουν σαλμονέλα. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συνήθως για το μαγείρεμά τους απαιτούν χαμηλή θερμοκρασία για μία σύντομη χρονική περίοδο, η οποία δεν σκοτώνει τα βακτήρια. Αφήνοντάς τα δε σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο διάστημα, τα βοηθάμε να πολλαπλασιάσουν τη βακτήρια αυτά σε επιβλαβή πλέον επίπεδα.
Σπανάκι
Όπως με τα παντζάρια, έτσι και το σπανάκι είναι ένα άλλο τρόφιμο πλούσιο σε νιτρικά που συχνά σερβίρεται μαγειρεμένο. Για να αποφύγετε τη μετατροπή των νιτρικών αλάτων σε δυνητικά καρκινογόνες νιτροζαμίνες, είναι καλύτερο να καταναλώνετε το σπανάκι σας ωμό ή ελαφρώς σοταρισμένο.
Πατάτες
Αν αφήσετε τις μαγειρεμένες πατάτες να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για πολλή ώρα, μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη ενός βακτηριδίου που προκαλεί αλλαντίαση. Ιδιαίτερο κίνδυνο έχουν οι ψητές πατάτες τυλιγμένες στο αλουμινόχαρτο, οι οποίες προσφέρουν στα βακτήρια το ιδανικό, χαμηλό σε οξυγόνο, περιβάλλον για να ευδοκιμήσουν.
Ρύζι
Στη δεκαετία του 1970, πολλά κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης που συνδέονταν με τηγανητό ρύζι από τα κινεζικά εστιατόρια, οδήγησαν στην συνειδητοποίηση ότι το ρύζι φιλοξενεί έναν μικροοργανισμό που ονομάζεται Bacillus cereus που πολλαπλασιάζεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να τοποθετείτε το ρύζι στο ψυγείο αμέσως μόλις κρυώσει και να μην ξεπερνάτε τον κανόνα των δύο ωρών μετά την προετοιμασία του.
Κοτόπουλο
Το κοτόπουλο, όπως και τα αυγά, σχεδόν πάντα περιέχει σαλμονέλα. Βεβαιωθείτε ότι το διαχειρίζεστε σωστά, ότι το μαγειρεύετε καλά ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του να φτάσει τους 74ο C και τέλος μην το επαναθερμαίνετε περισσότερο από μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου