Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020

«Επιδημία» ΠΑΣΟΚ προκαλεί αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2020

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

H παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση των λεγόμενων «120 στελεχών του Κάραβελ», στο ομώνυμο ξενοδοχείο τον περασμένο Δεκέμβριο, προκάλεσε αντιδράσεις, που δεν λένε να κοπάσουν, στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Νέες εστίες συγκρούσεων προκύπτουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο προς το συνέδριο –που είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάιο–, καθώς όσο η περίφημη διεύρυνση του Αλέξη Τσίπρα προχωρεί και νέα στελέχη, από άλλους χώρους, προσχωρούν στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο οι προστριβές αυξάνονται.
Η τελευταία εστία έντασης που έχει αναδυθεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», είναι μεταξύ παραδοσιακών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των λεγόμενων «120 στελεχών του Κάραβελ», που είχαν πραγματοποιήσει μεγάλη εκδήλωση στο ομώνυμο ξενοδοχείο τον περασμένο Δεκέμβριο, παρουσία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.
Ηδη εν τη γενέσει της η εκδήλωση είχε προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες άγγιξαν μέχρι και τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό, καθώς πολλά στελέχη του κόμματος διαφωνούσαν με την απόφαση του κ. Τσίπρα να παραστεί ο ίδιος στην εκδήλωσή τους, θεωρώντας πως έτσι νομιμοποιεί «εν λευκώ», χωρίς όρους και σε πολύ πρώιμο στάδιο, την ένταξη στελεχών που δεν αποτελούν σάρκα εκ σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ήθελαν καθόλου την ένταξή τους στο κόμμα, καθώς –τουλάχιστον επισήμως– δηλώνουν θετικοί στο να ανοίξει η αξιωματική αντιπολίτευση τις πόρτες της σε νέα στελέχη, αλλά υπό όρους. Η ένστασή τους έγκειται στο ότι δεν θα έπρεπε να νομιμοποιηθεί η συνεστίαση στο ανώτατο επίπεδο, δηλαδή διά του Αλέξη Τσίπρα, αλλά να γίνει σταδιακά.
Η αρχική καχυποψία έναντι των «120» όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο βαθύς ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως με τους «120» υπάρχει «κοινωνικό χάσμα». Οι επικριτές τους λένε πως πρόκειται για πολιτικά στελέχη κυρίως μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, «που αρέσκονται στην εξουσία και στις πάσης φύσεως φράξιες, τις οποίες γνωρίζουν πολύ καλά από τη μακρά θητεία τους στο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ». Περιγράφουν, δηλαδή, μια διαφορετική «κάστα» ανθρώπων από τη «δική τους».  Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Διαφορές υπάρχουν και σε ιδεολογικό επίπεδο, καθώς πολλά από αυτά τα στελέχη προέρχονται από το λεγόμενο «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ», που δεν έχει ιδεολογική συγγένεια με τον βαθύ ριζοσπαστικό ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη, τα στελέχη αυτά «ανταπαντούν» με ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό επιχείρημα λέγοντας πως όσοι αντιδρούν «θέλουν τις ψήφους μας για να κερδίζουν τις εκλογές, αλλά όχι να είμαστε ισότιμα μέλη». Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμως δεν παίρνει θέση, αλλά δεν μπορεί σε σημειολογικό επίπεδο να διαφύγει της προσοχής, ως ενδεικτικό προθέσεων, πως όλο και συχνότερα χαρακτηρίζει πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ «πατριωτικό κόμμα», σπάζοντας ένα «ταμπού».
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», το τελευταίο διάστημα ρόλο «διαμεσολαβητή» στην εν λόγω διαμάχη, ώστε να πέσουν οι τόνοι, έχει αναλάβει ένα από τα πιο έμπειρα –και αποδεκτά από όλες τις πτέρυγες– στελέχη, η Ολγα Γεροβασίλη, καθώς ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν παρεμβαίνει προσωπικά. Την ίδια ώρα, κομβικό ρόλο στις εσωτερικές ζυμώσεις σε ένα άλλο επίπεδο έχει ο πολύπειρος Χρήστος Σπίρτζης. Ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών έχει ένα μεγάλο δίκτυο συνομιλητών και εντός του παραδοσιακού ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο ίδιος πλέον έχει «κολλήσει ένσημα» στην Κουμουνδούρου. Η βασική αντιπαράθεση του κ. Σπίρτζη είναι με την ομάδα των «53» και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οπως προειπώθηκε, ο κ. Τσίπρας δεν παίρνει θέση στις εν λόγω αντιπαραθέσεις, επιλέγοντας να κρατήσει αποστάσεις από τις εσωτερικές ομαδοποιήσεις και φράξιες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο τέως πρωθυπουργός, όποιος τον ρωτά σχετικά, παραπέμπει στο επικείμενο συνέδριο, καθώς θεωρεί πως τα ζητήματα είναι αμιγώς πολιτικά και θα λυθούν με δημοκρατικές διαδικασίες στο συνέδριο του Μαΐου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου