Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Βρετανία: Αποσύρονται από τα βασιλικά τους καθήκοντα Χάρι και Μέγκαν, BBC

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγος του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν ότι θα αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και ακολούθως θα αρχίσουν να ζουν μέρος του έτους στη Βόρεια Αμερική.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το βασιλικό ζεύγος σκοπεύει «να δημιουργήσει έναν νέο προοδευτικό ρόλο στο πλαίσιο του βασιλικού θρόνου» και να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητο. Εντούτοις, θα συνεχίσει να «στηρίζει πλήρως» της βασίλισσα Ελισάβετ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ είχαν αποκαλύψει τις δύσκολες όψεις της καθημερινότητας τους, λόγω της αδυναμίας τους να ξεφύγουν και στο ελάχιστο από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πιο συγκεκριμένα, σε ένα ντοκυμαντέρ του ITV, η Μέγκαν είχε χαρακτηρίσει «αγώνα» το μεγάλωμα του παιδιού της, λόγω της έντονης διείσδυσης των μέσων ενημέρωσης στη ζωή της. Μάλιστα, τον Οκτώβριο έφτασε στο σημείο να κινηθεί νομικά εναντίον μίας εφημερίδας, κατηγορώντας την ότι δημοσίευεσε παρανόμως ένα προσωπικό γράμμα της.
Ακόμη, ο πρίγκιπας Χάρι είχε τοποθετηθεί σχετικά με διάφορες αναφορές που έκαναν λόγο για «ρήγμα» στις σχέσεις του με τον αδερφό του Ουίλιαμ, δούκα του Κέιμπριτζ, δηλώνοντας ότι βρίσκονται σε «διαφορετικούς δρόμους».
Όπως ανέφερε το ζέυγος σε κοινοποίηση που στο Instagram, από εδώ και πέρα θα περνάει μέρος του έτους στη Βόρεια Αμερική, όπου και σκοπεύει θα θέσει σε εφαρμογή ένα σημαντικό φιλανθρωπικό εγχείρημα. «Αυτή η γεωγραφική ισορροπία θα μας καταστήσει ικανούς να μεγαλώσουμε τον γιο μας με εκτίμηση προς τη βασιλική παράδοση μέσα στην οποία γεννήθηκε, ενώ παράλληλα θα δώσουμε στην οικογένεια μας τον χώρο για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο, στο οποίο εντάσσεται και η δημιουργία μίας νέας φιλανθρωπικής οντότητας», αναφέρουν από κοινού.
Μπάκιγχαμ: «Αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα»
Λίγο μετά την κοινοποίηση του ζεύγους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το Μπάκιγχαμ έσπευσε να μετριάσει τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, προχωρώντας σε νέα ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι οι σχετικές συζητήσεις στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας βρίσκονται ακόμη «σε πρώιμο στάδιο».
Ακόμη, ένας εκπρόσωπος του παλατιού προσέθεσε ότι παρότι το Μπάκιγχαμ κατανοεί ότι το ζεύγος επιθυμεί να χαράξει τη δική του πορεία, «αυτά είναι περίπλοκα ζητήματα, που θα χρειαστούν χρόνο να διευθετηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου