Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2020

Με άδεια χέρια αποχώρησε το «Γιαβούζ» από το τεμάχιο 7
Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, 2020

Το τουρκικό γεωτρύπανο "Γιαβούζ" (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Με «άδεια χέρια» αποχώρησε από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) το γεωτρύπανο «Yavuz» (Γιαβούζ) ύστερα από μια ακόμη αποτυχημένη, όπως όλα δείχνουν, παράνομη γεώτρηση των Τούρκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ των Φώτων έβαλε πλώρη για τις τουρκικές ακτές το τουρκικό γεωτρύπανο, το οποίο ολοκλήρωσε την τέταρτη παράνομη γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία ήταν επίσης άγονη και χωρίς αποτέλεσμα όπως και οι τρεις προηγούμενες.
Υπενθυμίζεται ότι το «Yavuz» βρισκόταν από τις 6 Οκτωβρίου 2019 σε περιοχή περί τα 80 ν. μίλια νότια των κυπριακών ακτών (του Πισουρίου), σε περιοχή του περι-ερατοσθένιου δακτυλίου, εντός του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο, να σημειωθεί είναι αδειοδοτημένο από την Κυπριακή Δημοκρατία στην ιταλο-γαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ.
Σύμφωνα με την παράτυπη τουρκική Navtex που είχε εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο το τουρκικό γεωτρύπανο θα συνέχιζε την παράνομή του δραστηριότητα στο εν λόγω σημείο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2020.
Να σημειωθεί ότι συνεχίζει από τα μέσα περασμένου Νοεμβρίου την παράνομή του γεώτρηση νότια της χερσονήσου της Καρπασίας και ακριβώς στο όριο των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας το άλλο τουρκικό γεωτρύπανο, ο «Πορθητής» (Fatih), η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο.
Μέχρι τώρα η Τουρκία έχει προχωρήσει σε πέντε παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, δύο δυτικά της Πάφου, δύο νότια της χερσονήσου της Καρπασίας και μία νότια του Πισσουρίου στο τεμάχιο 7.
Την ίδια ώρα, σε μια νέα μη αναμενόμενη κίνηση, από τις αρχές της εβδομάδας η Τουρκία μετακίνησε το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός», από την περιοχή που είχε παράτυπα δεσμεύσει, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, για σεισμογραφικά στα τεμάχια 2 και 3 της κυπριακής ΑΟΖ, κατά μήκος του άξονα των ακτών Λάρνακας – Κάβο Γκρέκο.
Συγκεκριμένα, το σεισμογραφικό μετακινήθηκε βόρεια και το τελευταίο 48ωρο πραγματοποιεί σεισμογραφικές έρευνες στις βόρειες ακτές της χερσονήσου της Καρπασίας και συγκεκριμένα σε περιοχή που βρίσκεται περίπου 12 ναυτικά μίλια στα ανοικτά της κατεχόμενης Γιαλούσας.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου